dimecres, 6 de desembre del 2023

OBJECTIU MONTSERRAT - ETAPA 3

Amb l'arribada del pont del desembre, he dut a terme una nova etapa del camí de Barcelona a Montserrat. Superades ja la primera i segona, tocava la tercera. Aquesta però, tenia un contratemps organitzatiu important. Se surt des de Les Fonts i arriba fins a Ullastrell. EL problema és que aquest poble no té tren, de manera que la tornada era una combinació de bus interurbà i tren que venia marcat per uns horaris estrictes (en el cas del bus, clar, que passava a les 11,30h, 14,30h i 18,30h). Tot i això, l'etapa s'havia de fer i per tant, cap a Les Fonts m'he dirigit, a una hora molt poc intempestiva per tal de lligar-ho bé amb el bus de tornada.

La ruta no té cap dificultat. Amb la tranquil·litat de saber, per l'experiència del segon tram, que està molt ben senyalitzat, he sortit de Les Fonts per caminar entremig d'urbanitzacions en un 75% del camí. Realment, no és excessivament cansat ni llarg, però és un tram molt avorrit.

He sortit a les 11,40h. Tota l'hora següent ha estat dins d'urbanitzacions. Només hi ha hagut uns deu minuts de treva. També cal destacar que hi ha força pujada, es tracten d'urbanitzacions en turons, i està molta estona pujant. Res greu, però m'ha fet pensar en quan arribi a aquest tram des de Barcelona, que serà una mica més dur. Fins que s'arriba al restaurant Quatre vents, al cap de 57 minuts de camí, és un tros ben pesat. Viure allà és com estar de vacances tot l'any, això sí. Quina passada, i la poca gent que m'he trobat (poquíssima, quina diferència amb els trams anteriors) és població del Vallès, la corona socialista famosa... només se sent castellà... pobrets, que malament que viuen... En alguns trams t'adones que el què estàs fent és rodejar Terrassa, que et queda a la dreta, fins que ja prens camí cap a Ullastrell.

Després de pocs minuts de descans, a les 12,45h seguim el camí, i venen 15 minuts complicats perquè vas directament per la carretera, que a més s'ha de creuar. res de l'altre món, però hi ha força trànsit. Però res, a les 13h agafo ja un trencall que em porta per un caminet estret dins del bosc. És el millor tram de la ruta, entre arbres, molt guai. Però també dura poc. En quinze minuts tornem a la carretera que va fins a Ullastrell, i allà hi ha una estona de dubtes, ja que el GR va cap a una banda, però les fletxes grogues i les indicacions que segueixo van per la carretera fins el poble. Després d'anar cap a aquí i cap a allà, mirar mapa, etc, segueixo les indicacions i vaig per la carretera fins el poble.

Hi arribo a les 13,45h. Dues hores i cinc minuts. Si descomptem la paradeta de descans i els dubtes i embolics, parlaríem de temps real de caminada d'una hora i 45 minuts, que sumats a l'etapa 1 i 2 que eren 3 hores i 35 minuts, teòricament sense parar, des del Velòdrom fins a Ullastrell serien 5 hores i 20 minuts. A l'hora de la veritat, amb baixades de ritme i descansos, seria força més. Però això ja ho veurem quan vagi enllaçant etapes.

La següent caminada serà ajuntar tram 3 i 4, de Les Fonts a Olesa. Comptava fer una ruta al mes, però he caigut que d'aquí quatre dies són vacances de Nadal, i per tant, la podria fer durant les festes. Això aniria molt bé per avançar terminis, i així afegir una caminada d'entrenament més. Però fem tàctica Simeone, partit a partit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada