dimarts, 28 de novembre del 2023

THE WOMAN KING

Després de l'experiència d'Un home anomenat Otto, el primer que vaig fer quan vaig acabar la pel·lícula és veure quin era el seu títol original. Però aquest cop sí, estava traduït literalment. No m'encaixava el què veia amb el títol. Sí, la líder guerrera és molt líder, però hi ha força trama al voltant com per treure-li la pressió del títol. Personalment penso que el títol és aquest per reivindicacions feministes, que em semblen molt bé, és clar, però no cal forçar es coses. Si no, mireu la foto de la peli. Qui és el personatge que està al mig? L'home , que és secundari secundari. Encara sort que a la protagonista l'han posat lleugerament més gran, que si no, se'ls hauria vist el llautó encara més.

La trama va sobre una tribu africana que es guanya la vida amb l'esclavatge que ven als europeus, entra en lluita amb una altra tribu més poderosa que vol el monopoli. El rei està consellat per una cap guerrera i les seves lluitadores, totes dones, que formen un cos gairebé invencible, amb molt poder i molta destresa. A la pel·lícula veiem a una noia jove que entra a formar part d'aquest grup de guerreres, i ha d'anar passant les proves fins a demostrar que n'és vàlida. En el fons, és la típica peli de reclutament de soldat amb les proves que fan, i enmig d'una lluita on hauran de demostrar la seva vàlua encara que sigui  l'última en entrar. Hi ha altes subtrames pel mig, però bàsicament seria això.

La valoració final que en faig és acceptable. No ha estat res espectacular, però ha estat un bon entreteniment per un parell o tres de tardes. Segurament es podria haver aprofundit més en el tema esclavatge o en la lluita feminista, però en tots els temes passa per sobre sense involucrar-s'hi massa. Potser ha faltat això, i no serà per manca de temps. No ha estat de les pitjors, però no estarà al rànquing. Distracció amb aventura sense més pretensions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada