diumenge, 12 de novembre del 2023

LOKI (2)

Amb Infinity War i Endgame la companyia Marvel va arribar al cim de la perfecció en pel·lícules de superherois. Tota la trama muntada en les pel·lícules anteriors a aquestes, amb un crescendo constant explota en aquest final que representen un dels moments més impactants a nivell de blockbusters de la història del cinema. La manera com de pel·lícules normaletes i mediocres arriben a aquestes dues meravelles és exemplar.

Per això ara mateix ens trobem en un moment francament desconcertant. Des d'Endgame que no l'acaben d'encertar, i no serà per propostes diferents. La irrupció de la plataforma Disney+ provocant aquest excés embafador de sèries (Ull de falcó, Invasió secreta, Ms. Marvel, Moon knight, Falcon, Wandavision, Loki i She-Hulk) i les pel·lícules (Guardians, Spiderman, Ant-man, Thor, Strange, Shang-chi, Wakanda Eternals i Vídua negra) que han anat arribant estan provocant que els aficionats a aquest cinema estiguem cada vegada més desmotivats. La majoria mereixen un 5 pelat, algunes poques un 6 i un parell potser arriben al notable (baix). Però és com comentava amb el primer MCU unes propostes dolentes per tenir un crescendo espectacular com ja van fer? O realment estem davant d'una davallada creativa important? Hi ha hagut desercions dels projectes, vagues... que fan creure que realment tenen problemes. El futur és incert. En uns dies anirem a veure la darrera a la pantalla gran, The Marvels. Ja diré.

El cas que ens ocupa és la segona temporada de Loki. És l'única de les 8 sèries que ha arribat a fer aquesta segona tongada d'episodis, ja que tenen un dolent en comú amb aquest segon MCU que estan creant. Però la veritat, estic una mica cansat de multiversos, realitats paral·leles, mons paral·lels, desviaments temporals i companyia. Els actor i actrius s'esforcen en la seva feina, i el paper de Loki és especialment llaminer, però és que la trama, que et fa anar d'aquí a allà és tan enrevessada, que encara que tingui la seva lògica, acaba fent perdre el fil i l'interès de l'espectador perquè no entén res de res de tants salts i versions diferents. Ens quedem per la màgia que té, pels efectes, per nostàlgia, però la veritat, feia dies que volia tancar-la (i això que només té sis episodis). És una llàstima perquè havien aconseguit que un dolent tan dolent com en Loki acabi sent un personatge estimat.

No sé, veurem com evoluciona tot plegat i aconsegueixen salvar-ho. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada