dilluns, 20 de novembre del 2023

ABBOT ELEMENTARY (2)

Aquest darrer cap de setmana he acabat la segona temporada de la sèrie Abbot Elementary que vaig començar el passat juliol. He de ser realista i dir que no he xalat tant com a la primera temporada, suposo que per dos motius.

El primer i més evident és l'efecte sorpresa que ja no existeix. Tots els personatges coneguts i ja sabia què m'esperava, al contrari del què em va passar a l'estiu. El segon és que també les trames dels diferents episodis han estat més "normalets", ja que els més divertits els guionistes els van esprémer al primer tram d'episodis. Però tot i aquests dos "contres", també he de dir que he rigut força, i que hi ha hagut episodis molt bons, sobretot cap a la part final, que és quan he agafat més ganes de veure-la perquè un de divertit em duia a l'altre.

El què sí ha aconseguit aquesta segona temporada és el reconeixement a la gran interpretació que han fet cada un dels actors i actrius de la sèrie. Per ordre dels que m'agraden més, tindríem primer la professora Schemmenti. Les seves mirades assassines, els seus comentaris sarcàstics i de "malota" són del millor, i més pel contrast que té amb altres mestres de l'escola. La Janine, tota happyflowers, que tot li surt malament, i que és innocència pura és el seu alter ego, i combinen molt bé. La seva solitud i el seu entusiasme també són un contrast brutal dins la trama. La directora, l'Ava, és que és tan pèssima educadora, que tot i que al principi et posa nerviós quan veus com passa de tot, al final, acabes trobant-li aquest punt de peix fora de l'aigua tan divertit que provoca tantes i tantes situacions estrafolàries. El frikie del professor Hill, que ho fa tot pels seus alumnes i rep sempre la burla dels altres és digne del premi a la paciència infinita. La Bàrbara, tota correcta, és el punt seriós, però que posa molt de la seva part per fer-ho tot més divertit. En ser la més diferent de tots, potser per això és l'actriu que ha recollit més premis per la seva interpretació. I en Gregory sí, però és sosso, sosso. La veritat, és que representen molt bé tots els tipus de mestres que et pots trobar en una escola. Són un equip genial i divertidíssim. 

La veritat, espero que els guionistes s'ho treballin i trobin uns bons arguments per una tercera temporada sense caure en la vulgaritat. Els mestres de l'Abott, i els mestres en general s'ho mereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada