dilluns, 27 de novembre del 2023

MÒBILS

Mòbils sí, mòbils no... quin debat més estúpid, plantejar-se si cal prohibir o no els mòbils a les escoles. Evidentment que no s'han d'utilitzar els mòbils als centres educatius! És que... quina xorrada de debat! I ja poden sortir els gurús de la tecnologia dient tots els avantatges educatius que poden tenir, blablaba... En una balança d'avantatges i inconvenients, el desequilibri és "aplastant". 

Però més enllà d'això, cal deixar ben clar que la prohibició de mòbils als instituts no soluciona res, al contrari. El problema és l'ús que en fan fora de l'escola! De què serveix que no l'utilitzin de 9 a 17h si quan suren ja es poden insultar, menysprear, assetjar amb total llibertat? El problema no és el quan o l'on, sinó el què. Però clar, qui és el bonic que s'enfronta a les tecnologies, no? Són com la nova indústria del tabac, que és tan poderosa que per moltes morts que provoquin, compten amb el vist-i-plau dels governs per l'economia que produeixen. Ara és el mateix. Quin govern s'enfronta a Google, Microsoft, etc? Cap. Si són qui els paga la vida.

Així mentre la gent es distreu amb el debat dels mòbils a les escoles, els joves i adolescents continuaran fent-ne un ús desmesurat i inadequat. els gurús també diran: No s'ha de prohibir, s'ha d'educar. D'acord. Ensenyem a beure? Ensenyem a fumar i drogar-se? T'ensenyo com funciona una pistola però ves amb compte? És que de vegades em posa dels nervis aquest tema. Veure com nens i nenes cada vegada més petits se'ls ofereix aquesta arma de destrucció massiva. Com s'introdueixen al joc online quan han de jugar amb els Playmobils.

Només cal que ens fixem en una cosa. Quan surten veus expertes alertant dels perills, són sempre metges, mestres, psicòlegs, pedagogs... quan surten els defensors, són comunitys managers, assessors d'empreses tecnològiques, responsables digitals de centre... Com si li preguntéssim al senyor Mc Donald si les hambugueses fast food són cancerígenes, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada