dimecres, 1 de novembre del 2023

BONMATÍ

Després de dos anys seguits amb l'Alèxia guanyant la pilota d'or, i pocs mesos després de recollir el premi The best, l'Aitana es va convertir en la segona catalana guanyadora d'aquest trofeu tan rodó. Justament amb el premi anterior, ja comentava la importància del joc de la jugadora de Sant Pere de Ribes al Barça. La lesió de l'Alèxia va provocar que tothom s'adonés que darrera l'efectivitat de la capitana, hi havia el cervell i el toc de l'Aitana. Indiscutible en l'onze inicial de cada partit, la seva manera d'entendre el futbol fa que se la compari amb el mateix Iniesta. Però no cal buscar comparacions, ella és l'Aitana.

En el seu discurs gairebé íntegre en català, potser va faltar algun detall sobre els afers masclistes ecspanyols, però potser ja ho van dir tot a la gala anterior. La veritat, un cop vist el penós espectacle musical que va haver, encara se'n fa poc ressò de com de malament estan encara les coses a nivell d'igualtat de gènere. En un moment donat, el cantant baixa a la primera fila, i dona la mà al Balde. Se salta TOTES les jugadores que hi ha al seu costat, i continua donant la mà a la resta de jugadors homes. Llavors es troba l'Alba Redondo i la inèrcia fa que la saludi. Però a la Caicedo, està a punt de saltar-se-la, però com que ella fa el gest, ell li dona. Molt pitjor que aquesta actitud, són les respostes a les persones que ho han difós per les xarxes: que si exagerats/ades, que si no les coneix, que sí dona la mà a algunes... Els masclistes de merda són incapaços de veure com de fastigós és el seu cervell i la seva persona en la totalitat.

Crec que també seria important destacar que és la cinquena vegada que es dona aquest premi a les jugadores. De les cinc, una noruega, una ianqui i... tres catalanes! Poca broma! Crec que això deu voler dir alguna cosa de com ho està treballant el Barça (alguna cosa bona fa). Per cert, la segona pilota d'or, va ser per la Megan Rapinoe. Quan va recollir el premi, va començar que els que l'escullen, poc futbol femení veuen, ja que s'havia passat bona part de l'any lesionada. L'any passat amb l'Alèxia, tres quarts del mateix. Aquest any, el premiés més que just, però quan veus la llista de la resta de jugadores, veus coses ben estranyes. Algunes boníssimes darrere d'altres que no tant. Es veu que el mundial té molt pes, d'aquí el tercer lloc de la Salma. Tercera! Per davant de jugadores estratosfèriques! O l'Olga Carmona, que estava sisena només pel gol que va marcar a la final del mundial. Ho feia tan malament que la van posar suplent, i la sanció de la titular la va fer tornar a jugar. Res, que realment és penós. L'ostracisme de la Graham, la Mapi, i altres que no són del Barça (Oberdorf, Asllani...)

Esperem que algun dia realment tot sigui més lògic. Mentrestant, gaudim de la nostra nova reina, Aitana Bonmatí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada