dimarts, 31 d’octubre del 2023

THE CREATOR

Hi havia ganes de tornar a la pantalla gran, i tenia entre cella i cella des del visionat dels seus tràilers d'aquesta pel·lícula de ciència ficció. Si em descuido, me l'acabo perdent. Només tres setmanes han estat suficients per reduir el passi als cinemes a una sola sessió, o fins i tot desaparèixer de la cartellera en algunes sales. L'arribada constant de noves pelis i el fet de no tenir el suport de molt públic són fets determinants perquè passi aquesta desgràcia. Però s'ho mereix?
Doncs crec que no. He gaudit força de la pel·lícula. A veure, a l'hora de la veritat, la trama de la història és un pupurri de diferents històries reconeixibles en altres films. Ens expliquen que no paren de crear-se robots, i en un moment determinat, les I.A. fan esclatar una bomba nuclear a Los Àngeles, i a partir d'aquí, els USA volen exterminar tots els robots del planeta, cosa que els enfronta als països d'Àsia que no hi veuen perill. 
Un ex-agent que va patir la pèrdua de la seva dona en un atac mal organitzat és l'encarregat de descobrir l'arma que han creat els robots per acabar la guerra. Aquesta arma és una nena-robot que anirem veient com pot ser que sigui tan perillosa. A partir d'aquí, lluites, persecucions, i aventures que com deia, és d'allò més habitual. Què té aquesta peli que hagi passat la barrera de la rutina en el meu paladar cinèfil. Doncs que al principi estàs veient unes imatges, tens unes idees prefixades, i juntament amb el protagonista, vas vivint el canvi d'opinió de tot el què està passant, i acabes canviant de bàndol de manera claríssima. Com et penses una cosa pel què t'han dit, i descobreixes les mentides fins al punt de sentir-te tan enredat que al final humanitzes els robots.
Ostres, el canvi patit a mesura que avançava la pel·lícula és el què més m'ha agradat de tota ella. Apart és clar, de tots els efectes visuals, que són molt bons. Se'ls han gastat en aquests efectes, gràcies en part a no comptar amb cap estrella dins el repartiment. Però sí, ha estat un blockbuster de molt bon veure, un encert. D'aquí poques setmanes, anem per un altre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada