diumenge, 8 d’octubre del 2023

ONLY MURDERS IN THE BUILDING (x3)

La tercera temporada de Només assassinats a l'edifici va començar amb el final de la segona. Aquesta acabava amb un nou personatge, que interpreta en Paul Rudd, caient mort el dia de l'estrena de la nova obra que dirigeix el personatge que interpreta en Martin Short.

Però al primer episodi, de seguida es posa en dubte el títol de la sèrie, ja que no mor a l'edifici en qüestió, així que en un interessant canvi de guió, l'actor apareix recuperat (després sabrem que havia estat enverinat) però no dura massa més, ja que el llencen pel forat de l'ascensor. Ja tenim nova trama en aquesta sèrie de comèdia i intriga que combina l'ambient sa d'una sèrie de crim gens fosca, amb la comèdia que aporten els seus personatges principals. Cal dir que potser en aquesta temporada se'ls veu més histriònics que mai, i de vegades grinyolen les ganyotes d'en Martin o la histèria d'en Short (no ajuda gens la veu d'en Joan Pera en aquest personatge ; per molt que de jove encaixés, en aquesta sèrie gens).

Els flashbacks ens permeten gaudir d'en Paul Rudd, però la pantalla es queda petita quan apareix un nou personatge, que interpreta una actriu de l'obra de teatre. Ni més ni menys que la Meryl Streep. És que és tan bona, que fins i tot el seu paper secundari eclipsa a tots els altres. L'obra de teatre es converteix en un musical per tal de salvar-la de la crítica, i les tres cançons que apareixen estan molt ben creades, no són un nyap per sortir del pas, sinó que són dignes cançons de musical. També apareix un actor dels joves "d'antas"", en Mathew Broderick, l'etern noiet convertit en un actor de 60 anys, interpretant-se a si mateix. 

Aquesta sèrie té la virtut d'incloure detalls com aquest que eleven el llistó de qualitat. Amb actors i actrius més o menys desconeguts, no tindria res. Però amb aquesta colla, t'ho passes bé. Cal destacar també la feina de la tercera del grup, la Selena Gómez, que apareix tal com és, inflada degut a la medicació que ha de prendre per la malaltia que pateix. Enlloc d'amagar-se, surt i tira pel dret, trencant el mite del culte al cos. Molt bé per ella.

Així doncs, m'ho he passat força bé amb la sèrie, segurament més que amb la segona temporada, fent valer la bona feina dels creadors i guionistes per no deixar-la llanguir. Finalment, dir que tindrem quarta, ja que al final, té lloc l'assassinat (o intent) d'una altra persona a l'edifici en qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada