dilluns, 9 d’octubre del 2023

VISTES EN DIRECTE

Després d'un estiu mogut pel futbol femení, la competició casolana va prenent forma mentre encara s'estan decidint els grups d'aquesta Champions adulterada. L'estiu mogut pel mundial disputat a l'agost i evidentment, tot l'enrenou que han tingut les noies que formaven el combinat ecspanyol.

Així, amb poca preparació, començava la lliga, i l'equip va guanyar el primer partit sense pena ni glòria. Després de l'aturada de seleccions amb el conseqüent enrenou altra vegada en boca de tothom, la lliga ha tornat, i en vuit dies s'han disputat tres partits, els dos que tocaven i el pendent de la primera jornada per la vaga. La sort ha fet que els dos partits de casa els hagi pogut viure al Johan, on no hi anava des de feia ja moooolt temps. Podia veure in situ el què m'havia semblat per la televisió en els dos partits jugats a fora: que falta frescor, automatismes, i que tot costa molt.

Doncs després dels dos partits (València 6-0 i Reial Societat 3-0), puc dir que la imatge de l'equip és millor (i més contra les basques que no pas contra les valencianes). S'ha recuperat gol, tot i que dos de les dianes txés van ser en pròpia porta. Però almenys es veuen més intencions d'anar a jugar bé i mirar de fer-ho com saben que no pas als dos primers partits. Ara bé, se les veu una mica cansades, com si estiguessin ja al mes d'abril, confirmant el fet que han viscut un estiu de poc descans i amb un mal rotllo a la selecció ecspanyola que les ha afectat en el rendiment del seu joc ara en aquest inici. Manquen automatismes, no s'acaben de torbar del tot... però la superioritat segueix sent claríssima i els partits es guanyen. El pitjor enemic de l'equip són les pròpies jugadores. Cal que juguin tots els partits amb humilitat i amb mentalitat d'anar a per totes sigui qui sigui el rival.

Pel què fa a les rotacions, un dels temes que més em preocupen de la gestió del Jonatan, una mica de tot. Tenint en compte només l'equip titular, a la porteria, de 4 partits, dos per la Sandra i dos per la Cata. Pobra Gemma, aquest any ho té fotut. A la defensa, cap ha jugat els quatre: Bronze, Mapi, Irene i Ona n'han fet tres, i han entrat Marta (2), Jana i Brugts fent de lateral esquerra. Al mig, Patri, ha fet pòquer, mentre Aitana i Pina han fet tres, Engen dos i la Vicki un. A la davantera, l'Alèxia ha fet tres partits de killer i l'altre ha estat per la Bruna; la Mariona ha entrat dos cops i la Brugts un altre, mentre que a la dreta, Graham també ha fet pòquer.

Així, només dues jugadores els han fet tots quatre. Tot i haver alguna rotació, les poques que hi ha hagut ja en són més de les què m'esperava, tot sigui dit. Ha jugat algun minut la Keira, sortint de la lesió, l'Oshoala i la Lucia. Es mantenen sense jugar, a part de la Gemma i les lesionades Frido i Salma, la Dragoni, que encara no l'hem vist ni un minut. Estrany.