divendres, 13 d’octubre del 2023

OBJECTIU MONTSERRAT - ETAPA 2

Després de tenir-ho en repòs a l'imaginari, la decisió està presa i he començat a posar fil a l'agulla. L'objectiu és fer la caminada de Barcelona a Montserrat tot coincidint quan faci un any del 28 de juny, i així de passada , tornar a estar al lloc on reposa. Aquesta és la idea i no sé pas com serà la logística de tot plegat. Per començar, el dia 28 és dia de feina a l'escola encara. Això és un escull, però salvable al meu entendre. Després és si sol o acompanyat. Evidentment, no obligaré a ningú a fer la caminada. Llavors, si és sol, no serà la de caminar per la nit, així que caldrà veure com s'organitza. Però tot això ja vindrà.

El què toca ara és anar enfortint les cames i és clar, dominar el camí. La caminada tindrà sis etapes. 1: Barcelona-Sant Cugat; 2: Sant Cugat - Les Planes; 3: Les Planes-Ullastrell; 4: Ullastrell-Olesa; 5: Olesa-Aeri; 6: Aeri-Monestir. La idea és anar fent etapes individuals i algunes de juntes, per anar practicant i arribar al juny en les millors condicions. Com que la primera etapa és l'excursió clàssica que no hi ha hagut any (dels últims) que no l'hagi fet, la dono per superada. Així, avui he fet per primer cop la segona etapa, des de Sant Cugat fins a Les Fonts.

El record de quan vaig fer aquesta excursió el primer any que vaig treballar a l'escola m'ha acompanyat durant tot el camí. He començat des de l'estació de Volperelles (després de Sant Cugat Centre). Això caldrà recalibrar-ho, perquè clar, quan he fet la clàssica, sempre he abat fins aquesta estació. Des d'allà, he anat per la urbanització, he creuat l'autopista i he anat fent camí fins arribar a l'estació de Les Fonts, des d'on he tornat. Dues hores, comptant cinc minuts d'aturada i quinze d'anar fins un mirador i tornar. Així que calculo una hora i quaranta-cinc minuts per fer aquest tram.

El rècord del tram 1 el tinc en una hora i 25 minuts, per tant, trams 1 i 2 serien 3 hores i deu, més creuar Sant Cugat, que no serà menys de mitja hora. Per tant estem parlant d'un màxim (espero) de 4 hores. Ja ho veurem, perquè donada la facilitat del camí (no té pèrdua, bes senyalitzat a més de les indicacions que jo duia), el següent repte serà fer aquests dos trams junts i comprovar el temps total. La idea seria fer-ho aquest novembre.

De l'etapa 2, apart de ser senzilla i ben fàcil, no té misteri. La gràcia de creuar l'autopista, descobrir l'escola japonesa, i aquest mirador que he trobat que m'ha fet veure per primer cop Montserrat allà al fons. La veritat, m'ha semblat lluny. Destacar també les cases de rics que hi ha a l'entrada de Les Fonts... renoi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada