dijous, 19 d’octubre del 2023

UWCL ADULTERADA

Ja han quedat definits els quatre grups de la Champions League femenina d'aquesta temporada. I com els darrers anys des de que té aquest funcionament, tenen lloc sorpreses desconcertants. És evident que és millor sistema que abans, però no és massa just.

Perquè ens entenguem: el sots-campió de l'any passat, el Wolfsburg, aquest any no hi serà, ja que ha quedat eliminat a les rondes prèvies. I com les alemanyes, l'Arsenal, el ManU i la Juventus. Estem parlant de que d'Anglaterra, flamant campiona d'Europa, només queda el Chelsea, els altres tres grans, fora. L'Arsenal mateix, va ser semifinalista l'any passat, així que dels 4, dos no jugaran aquest any. La veritat, desvirtua una mica la competició, al meu parer. 

El fet que només hi hagi 4 grups, fa que només 4 equips campions de lliga (Ecspanya, Anglaterra, França i Alemanya) tinguin el lloc assegurat, mentre que els altres 12 s'ho han de guanyar en dues rondes prèvies. I passa el què passa. És cert que així també els grups queden més desequilibrats, perquè sinó, tots els grups serien molt potents i podrien quedar favorits eliminats a la primera fase, però clar, això també passa ara, no? I per altra banda, els països amb equips diguem-ne, més modestos, tenen almenys alguna possibilitat de disputar la competició, perquè de l'altra manera, dels 16 equips, dotze ja serien d'aquests països més potents. 

És evident que totes les fórmules són dolentes (a o ser que augmentin els grups ien facin sis o vuit com a la Champions masculina), però tenir una competició sense equips tan potents com les finalistes de l'any passat o les angleses, ho veig com més descafeïnat. Però pels nostres interessos,, també és millor, no? Així ja tenim alguns dels equips més forts fora de joc, i com sempre, haurem d'esperar a veure si aquest any és el de la revenja contra les lioneses. Com ja vaig dir, prefereixo que les elimini algú altre, i més aquest any, que no estem massa fines.

Demà divendres sorteig, i començarem a veure quin serà el nostre camí per la final de Bilbao, que espero ser-hi com fa dos anys, però amb millor resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada