diumenge, 14 d’abril del 2024

EL NOU MESSIES FILL DE DÉU

És increïble el poder que té el club blanc de la capital d'Ecspanya. a les seves files hi juga un bon jugador de futbol (però tampoc res de l'altre món) a que ja fa temps que protegeixen i volen convertir en el millor del món, però només de veu, ja que n'hi ha desenes que són més bons. Primer van ser les campanyes a favor seu en les últimes pilotes d'or, que per sort, no van arribar a bon port.

I com que a través del futbol ja han vist que no tenen res a pelar, han tirat per una altra banda, originant un fenomen absolutament surrealista. El jugador en qüestió, té un problema. És un maleducat. Un provocador. Una persona èticament poc afortunada. Gràcies a les seves accions i gestos cap a jugadors i graderia, s'ha guanyat a pols el rebuig de bona part de les aficions contra les que ha jugat. I com que el futbol és un esport paleolític, doncs la gent s'anima a xiular-lo i escridassar-lo. Però dins l'aficionat paleolític, n'hi ha que són encara anteriors, i alguns li van fer crits racistes. Ai mare de déu... a partir d'aquí, qualsevol crit que se li fa és degut al color de la raça, i han convertit en Vinicius en el nou Gandhi, Luther King i Teresa de Calcuta, tots tres a la vegada. I molta gent ha comprat la pel·lícula, per què clar, qui pot estar a favor del racisme (a part dels quatre merdes de torn). Així que premis, entrevistes, manifestacions als mitjans... tot perquè ai pobret, quant racisme hi ha al futbol, pobre Vinicius. Qualsevol persona amb seny s'adona de la falsedat de tot plegat. Si és racisme, per què no s'escridassa als altres jugadors negres del mateix equip? Però ja està. Ara és un màrtir. Per sort, esperem que el "cuento" no duri gaire i de mica en mica es vagi apagant.

El darrer episodi el tenim en un partit amistós entre Ecspanya i Brasil. Aprofitant els equips que s'enfrontaven, van dir: "Va, serà una partit contra el racisme". I ja me'l teniu allà, plorant davant dels periodistes perquè s'acabi el racisme, i després al partit, va tornar a fer ús de la seva baixesa moral... en un amistós!!! Per cert, normalment en partits "contra... el què sigui", els diners són per les fundacions que lluiten contra aquest "el què sigui", no? Doncs aquí, res de res. Els diners, pel Madrit i la RFEF, que organitzaven el partit i oferien el seu camps. Així, que van disfressar de partit benèfic una farsa de categoria.

Em fa fàstic veure com es barreja una cosa tan seriosa i odiosa com el racisme amb aquest personatge. El tema és prou seriós com per utilitzar-lo per "blanquejar" la seva persona (perdó per l'expressió, sé que no seria la més adequada, però és que en aquest cas seria això).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada