divendres, 7 de setembre del 2012

EDUCACIÓ PROHIBIDA

M'ha arribat als ulls un documental anomenat "La educación prohibida". Es tracta d'un recull d'entrevistes a gent relacionada amb el món de l'educació de diversos països de Sud-Amèrica, Espanya i Catalunya.
Tots els entrevistats i les idees exposades van en el mateix camí: que cal canviar l'educació, que això no funciona, que hem de deixar els nens més lliures...
És un documental interessant per a tots els que treballem en el món educatiu. Ara bé, com tot, cal agafar el millor de cada cosa. Personalment penso que no tot és blanc i negre, sinó que hi ha molts grisos. En aquesta pel·lícula, tots són molt "happy-flowers", i tot i que hi ha frases molt encertades i idees molt bones i que cal posar en pràctica, tampoc hi estic al 100 % d'acord, igualment que no estic d'acord amb el sistema actual, i que de mica en mica, a la meva aula, intento canviar.
Els mestres hem de ser innovadors, no suporto la metodologia de "fer sempre el mateix". Com a deucadors, hem d'ensenyar però hem d'aprendre alhora, i no podem aprendre si no ens mostrem sempre insatisfets amb el què fem i intentem millorar la nostra tasca.
Interessats, podeu veure el documental aquí. Penso que val la pena. Però busqueu també articles crítics amb el documental. No ens quedem mai amb una sola versió!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada