dijous, 27 de setembre del 2012

FESTES DEL FUTUR

Posem pel cas que finalment aconseguim l'estat propi. Hi haurà moltes coses a repensar, a refer i a reinventar. Una d'elles, que no per banal és menys important, seria la de les festes del calendari.
Donem per feta que la gran majoria de festes nostres queden tal com estan. Fins i tot el dia del treball podria seguir sent-ho. Ens quedarien tres festes (12-O, 6-D i 8-D) que no serien massa adients a la nova situació.
És cert que molta gent li té un "carinyo" al pont del desembre, però hi ha moltes coses que haurem de sacrificar (i molt més importants).
Així que, si eliminem aquestes tres festes, quines penseu que podríem instaurar?
Una està clara, el "Dia de la Independència", sigui quan sigui. El govern de torn podria mirar de declarar-la prop d'alguna altra festa i tenir així un pont d'aquests que agraden...
Una altra podria ser Sant Jordi, tot i que hi ha qui creu que quan és festa, perd el seu encant. Però és una bona candidata, així com la Mare de Déu de Montserrat.
Però i la tercera? Què podríem celebrar? Algun fet històric dels temps de Jaume I, o dels almogàvers? O potser inventar-se el "Dia de la llengua"? O quan té lloc l'Aplec del Pi de les tres branques? Potser podria ser el dia que recordem els companys valencians, mallorquins, etc... que d'entrada seguirien sota el poder castellà? També hi ha l'opció de RETALLAR festes... Hi haurem de pensar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada