dissabte, 3 d’agost del 2013

LA IAIA INDEPENDENTISTA

Abans de la manifestació multitudinària del passat onze de setembre, cal recordar que a cada Diada hi havia el mateix tipus de manifestació. 3.000, 5.000, 10.000... aquests eren els típics números (segons Guàrdia Urbana, és clar...) El què en dèiem quatre gats mal comptats, cadascun darrere la seva pancarta, no fos cas que per un dia caminéssim units. Abans el ser independentista gairebé estava mal vist. Més que mal vist, senzillament et miraven amb cara de compassió, pensant "ai, pobret... no sap el què es fa... ja canviarà,,," També hi havia, evidentment, la visió de que els independentistes eren uns "gamberros" que cremaven contenidors, tiraven pedres... res, uns terroristes.
D'aquelles manifestacions, recordo una imatge que passava cada any, quan en algun balcó d'on penjava una senyera, apareixia una àvia per veure'ns passar. A la que algú s'adonava, els càntics començaven: "VISCA... LA IAIA... INDEPENDENTISTA!!!"
Era un clàssic, perquè sempre acabava sortint alguna àvia per algun balcó. El dia que es va fer la presentació dels actes de l'ANC de Gràcia per la Festa Major, va sortir una àvia que em va fer venir a la memòria aquest fet. Aquí la tenim:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada