dijous, 7 de juliol del 2016

UN ALTRE "CAFÉ CON LECHE"

Pocs anys després del famós "relaxing cup of café con leche in Plaza mayor", arriba un segon capítol amb aquesta beguda de protagonista.
Estem parlant del desafortunat incident que va patir en Quimi Portet en un dels vaixells de Balearia, quan al demanar un cafè amb llet, el cambrer li va de contestar que podia parlar en gallec, espanyol, etc. però que català o mallorquí no l'entenia.
Punt número 1. Aquest fet, la veritat és que no té res d'anormal. Són incomptables les ocasions en què els catalans ens trobem davant d'actituds intolerants que beuen del mític "Habla en cristiano". Malauradament, aquestes reaccions fatxes són molt comunes i només tenim la força del nostre convenciment i amor per la llengua per tal de defensar-nos davant d'aquests atacs. La gran majoria haurien demanat el cafè amb llet en castellà, mostrant un altre cop la baixa autoestima com a país que tenim, i que fa que aquestes actituds perdurin en el temps.
Punt número 2. El què ha fet d'aquest incident un cataclisme mediàtic. ha estat el linxament que ha patit el Quimi Portet a les xarxes, quan va denunciar-ho via twitter, i l'empresa, en un primer moment, va donar la raó a l'artista. Mare de Déu! Ja sabeu la polseguera que ha aixecat. Grans crítiques a Balearia, que l'han fet reconsiderar la seva postura. Insults, insults i més insults a en Quimi, i de passada a la cultura catalana en diaris, ràdios i televisions. Un cop més, la bèstia espanyola amb tota la seva fúria es deixa sentir amb tota la seva violència verbal. Un cop més, una situació indignant per a una català, es transforma en un atac brutal contra el país. Ens tenen una ràbia descomunal. No ens volen, no ens estimen, ens odien... i nosaltres seguim amb la nostra pell de xai enganxada la cos, permetent que a Catalunya qualsevol espanyol s'hi senti a gust.
Fins quan ha de durar la broma?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada