divendres, 15 de juliol del 2016

RETORN A SANT SALVADOR

Un dels meus últims serveis en actiu a Món Jove va ser l'excursió a Sant Salvador de les Espases. És una ermita dalt d'un turó, molt emblemàtica a la zona, a la qual hi vam accedir caminant des d'Olesa de Montserrat. L'excursió, va estar molt bé, la veritat, sobretot el tram final, on a través d'un camí estret es veia l'objectiu final, alçant-se enmig del pla. Aquesta imatge em retorna força vegades.
I per aquest motiu, ha estat excursió escollida per dur-la a terme aquest juliol amb el MEC. Recórxolis! cal dir que el meu estat físic ja comença a ser poc adequat per a segons quines caminades. I també dir que la memòria em fa recordar les coses boniques, però no pas les dolentes. I és que gairebé tota l'excursió és a ple sol. Molt poques ombres, poquíssimes, i un primer tram, de ben bé més d'una hora, de pujada continuada. Quan la vaig fer amb Món Jove, era principis d'abril, i la calor segur que no era la mateixa, així que amb això no hi comptava. Però el camí, camí de carro en pujada... alguna cosa sí que recordava, però clar la combinació amb aquest sol ha estat tremenda.
Ara bé, tots dos hem aguantat, i un cop més, l'últim tros, i l'arribada a l'ermita, compensen tot l'esforç realitzat. Quines vistes , quina pau.... Curió trobar-se amb dues joves amb el gosset de torn, que amb dos aïllants havien passat la nit allà. Interessant manera de passar uns dies fora. Allà estaven, fent anar la llar de foc, fent-se el dinar... Econòmic els ha sortit, segur!!
L'estona que hem estat allà ha estat guai, estirats, mirant el cel i els núvols, jugant, hidratant-nos amb aigua fresca, intentant veure l'aeri... Però calia tornar, i tot i que era baixada, realment, com comentava l'article sobre aquesta excursió fa sis anys (tampoc en fa tant...), és cert: la tornada es fa llarguíssima. Tot i això absolutament recomanable. això
sí, no a l'estiu, i si pot ser, en dia ennuvolat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada