dissabte, 2 de setembre del 2017

EL JOC MÉS CURT

La setena temporada de Game of thrones s'ha acabat. ha estat una temporada estranya. Primer, perquè els capítols s'han passat en ple estiu. Van començar a mitjans de juliol i es va acabar aquesta última d'agost. No ajudava massa al seu seguiment. Segon, perquè enlloc dels habituals deu episodis, només n'hi havia set. I tercer, perquè l'he seguit a través d'internet, gràcies a la web de seriesencatala.tv. Així, com a l'anterior temporada, gaudia dels diàlegs en versió original.
Logística apart, aquesta temporada ja ha estat totalment fora de la influència dels llibres, com ja ho va a començar a ser la sisena. No sé si mai arribarem a saber si l'autor, en George R.R. Martin està totalment d'acord amb com s'està desenvolupant la seva creació. M'agradaria pensar que sí, i que els guionistes estan sota la seva supervisió. Haurem d'esperar que acabi els llibres, cosa que no sé ja si arribarà a fe, la veritat.
I què ens ha aportat aquesta penúltima tongada de capítols? De tot, com és habitual. Molta èpica, però sobretot estarà marcada com la temporada dels retrobaments. La Sansa, l'Arya i en Bran Stark es troben a Winterfell, per exemple. I és també una temporada on personatges que mai havien coincidit, finalment s'ajunten en la mateixa escena. Això és una novetat molt gran i la veritat és que il·lusiona quan ho veus. També hi ha hagut coses que ens han deixat garratibats a la cadira, moments en què deixen anar un "uala!" d'emoció o un "ostres" de preocupació. Però també hi ha hagut algun desenllaç que no m'acaba de convèncer per es expectatives que s'estaven creant (sense dir res, em refereixo als pares d'en Jon Snow).
Els experts en la sèrie, els fans més hooligans, sembla ser que no estan massa contents en com ha anat seguint la història, però val a dir que a mi em segueix tenint captivat, i que aquest estiu, quan sabia que s'acostava el possible moment e veure el capítol, em bullia la sang i em moria de ganes de seure a la cadira.
Veurem quan arribarà el desenllaç final, si abans tindrem alguna sorpresa per tal de l'escriptor... però mente no arriba, recordem els grans moments de l'Arya al saló dels Frey, les lluites amb l'exèrcit dels morts, l'aparició dels dothrakis i la Daenerys contra els Lannister, el judici final a Winterfell... Simplement genial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada