diumenge, 3 de setembre del 2017

LAGUNEN

Després d'anys anant de vacances a Palamós, aquest estiu hem canviat el Baix per l'alt Empordà i ens hem arribat fins al costat de Castelló d'Empúries, a un càmping anomenat Laguna.
D'aquells vuit dies de principis d'agost, queden records, vivències i també fred. Qui ens havia de dir que passaríem fred! Sort que no érem als Pirineus...
Però el què destaco més en aquesta entrada és la que irònicament dóna nom al títol: Lagunen. Fets uns càlculs sense calculadora, m'atreviria a dir que el 75% dels campistes eren holandesos. Sí, sí, no enganyo. Amb molta diferència era la nacionalitat més nombrosa. Anessis on anessis, la gent tota era igual: rossets, amb la matrícula NL als cotxes. La resta d'estiuejants, se la reparteixen els alemanys (10%), francesos (5%) i altres (10%). Diguem que els autòctons érem una clara majoria. I clar, el fet que a Catalunya, quan vas a comprar a un súper, et parlin en holandès o anglès per defecte... la veritat és que sobta una mica. No ha estat empipador, però sí una mica curiós i estrany. La sensació era la de ser en un altre país. No sé si anéssim a un càmping holandès, si trobaríem aquesta mateixa proporció al revés. És veritat que diuen que vagis on vagis trobes un català, però potser aviat s'haurà de dir que "vagis o vagis, excepte al Laguna".
Un apunt més d'increïble. Per un tema de bicicleta, vam haver d'anat al Decathlon de Figueres. Enorme. Però al·lucinant la quantitat de gent que hi havia i no parava d'entrar. Riu-te'n tu del de Ciutat Vella o el de l'Illa. I sí, la proporció també era bestial. Un 90% de turistes. Ja veieu, els de la CUP i Arran tan preocupats pels turistes de Barcelona, i resulta que on hi ha la veritable invasió es troba al costat de Figueres. Algú els ho hauria de dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada