diumenge, 9 de desembre del 2018

TARDOR TÈBIA

Queden pocs dies per acabar la tardor. quan s'acostava, se li afegia l'adjectiu "calenta", i no perquè les temperatures es preveiessin altes, sinó perquè la contínua repressió que vivim des de fa mesos i anys provocaria que la get tronés a sortir al carrer i a mobilitzar-se sense parar, talment fa un any.
La realitat però ha estat força diferent. El que sí s'ha encertat amb l'adjectiu, ha estat la temperatura de la nostra sang, o almenys la d'un bon grapat de catalans que seguim enrabiant-nos davant les mostres de menyspreu dels estaments espanyols, les seves mentides i insults que segueixen escampant als quatre vents con a veritats absolutes. I també ens ha alterat força la sang les actituds i comentaris de molts catalans del nostre bàndol que adopten maneres conservadores i que volen fer creure que parlen en nom de les bones maneres. Així doncs, mentre se'ns insta a actuar i a defensar els carrers, cada vegada que s'ha fet ens han enviat els anti-disturbis dels mossos (la majoria són ex-guàrdies civils o nacionals) a estomacar-nos, mentre protegien els feixistes que es manifestaven pel carrer. I com bé deia una de les àvies d'un reportatge sobre l'u d'octubre: "Si mos peguen, m'hi tornaré". Penso que la gent s'ha controlat força després de seguir rebent mastegots. I sí, han volat tanques i cadires, però què s'espera? Si els polítics pels quals se'ls paga per fer una feina no la fan, la gent s'està cansant!
Els presos polítics, que ja porten més d'un any tancats, demanen que no hi hagi actes violents. No n'hi haurà ni un, a no ser que enviïn la policia. És quan ella apareix que hi ha conflicte. I si algun ganàpia la comença, nosaltres mateixos l'aturaríem. Però és que sempre hem rebut primer. Alguns d'aquests polítics han començat una vaga de fam. Acte molt valent, que fa més feina per la independència que no pas el temps de govern que porten els actuals mandataris.
El president Puigdemont engega el Consell per la República i diu que hem d'anar per la via eslovena, i ja se li han tirat a sobre, com si els eslovens fessin res dolent, quan van ser els serbis els violents. Però res, ells han de seguir venent el seu discurs anticatalà.
El que potser sí arribarà, serà un hivern calent. El proper 21 de desembre, està previst un consell de ministres espanyols a Barcelona, com si fóssim una colònia, en l'aniversari de les darreres eleccions. És que no s'enteren de res. Sembla ser que hi haurà resposta ciutadana. Cal tronar a l'esperit de l'octubre del 2017. només així avançarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada