dilluns, 14 d’octubre del 2013

MJ 15 ANYS: MONITORES

La realitat és aquesta i no n'hi ha més. Pe cada noi monitor que hi ha a Món Jove, tenim 10 monitores noies. Ja fa molts anys que a Món Jove falten monitors. A les últimes colònies, n'hi havia només un. A les penúltimes, dos, com a les anteriors. En canvi el nombre de monitores es manté o fins i tot creix. Aquest any, quan van anar a la recerca de premonitors, van sorgir fins a 11 persones de 1r de Batxillerat interessades. Quants eren nois? Zero.
Per què passa això? Quin és el motiu que allunya els nois del món del lleure educatiu? Perquè no és un fet local, sinó que és molt generalitzat en tot el món de l'esplai, encara que podem dir que a MJ és exagerat. Penso que és una tendència que ja es va mostrant en edats més joves que aquests setze o disset anys. Quan els nois i noies arriben a primer d'ESO i es forma el grup de joves, ja hi ha una clara tendència a la femenintzació del grup. I quan hi ha hagut un bon grup amb nois, aquests s'han anat desinflant. Ens trobem que els nois a aquesta edat tenen unes altres prioritats. Han caigut de quatre potes al món del consumisme i de l'oci per divertir-se, l'oci sense sentit, i prefereixen tancar-se amb les maquinetes o bé anar a xulejar amb els skates. El poder del grup, masculinament parlant, és com antuvi, en els temps en què l'home és sols demostració de físic i força. I és una llàstima que es deixin arrossegar per aquesta tendència a convertir-se en simples maniquís de la societat.
Per sort, sempre hi ha excepcions, però aquestes ja tendeixen a implicar-se en altres temes i tampoc segueixen l'estela del lleure educatiu. Molt han de canviar les coses per aconseguir equilibrar aquesta desigualtat actual en el món monitoril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada