diumenge, 20 d’octubre del 2013

MMM... LA CASTANYADA?

Fantàstic mail de propaganda del Parc d'atraccions del Tibidabo! El titular és: "Viu la castanyada al Tibidabo" i el comentari final és: "Animeu-vos a experimentar la Castanyada al Tibidabo, on us esperen bruixes, bruixots i d’altres personatges fantàstics que convertiran la vostra estada al Parc en una Castanyada única!"
Què gran! I és que les activitats que presenten són:
- un espectacle del guardià de les bruixes
- un taller de maquillatge de terror
- cercavila de personatges esgarrifosos
Ah, sí, i es poden menjar castanyes a les paradetes.
És evident que m'he perdut alguna cosa, no? La castanyada? Això no tenia a veure amb un personatge que és la castanyera, i panellets, etc...? Aaaaaah... és que al Tibidabo fan Halloween! És clar! Però llavors, com diria aquell clàssic: "Nos están engañando, que no nos engañen, que nos digan la verdad".
I és que si el Tibidabo opta per fer Halloween enlloc de castanyada, doncs és la seva opció (com Port Aventura, i molts establiments comercials que només tenen al cap el merchandising americà). Evidentment, aquí ja tenim un debat obert, una guerra declarada. Però bé, si han optat per Halloween, que ho diguin i ja està, que no enganyin amb un nom que no té res a veure amb el què fan.
Ep, no amago que a mi, això de la Castanyada sempre m'ha semblat una festa de segon nivell, mai li he trobat el què, i de fet, no em ve de gust ni em fa cap il·lusió. Però evidentment, sempre cal posar per davant les nostres tradicions enfront de la invasió estrangera (com si no tinguéssim prou amb la ibèrica, ara també l'americana). I si per demostrar-ho cal menjar castanyes, en menjarem.
I que consti que, com sempre, la culpa no és pas del EUA (en aquest cas), sinó nostra i només nostra de deixar-nos enganyar i manipular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada