dimarts, 2 de setembre del 2014

CANVI DE CICLE DE VERITAT

Com és gairebé tradicional, a principis de setembre cau una valoració de les primeres passes del cus futbolístic culé. No cal amagar que aquesta vegada sí que estem davant d'un canvi força gran; hi ha hagut una renovació tremenda, i alguns dels jugadors que ens han acompanyat en els anys gloriosos han marxat (Valdés, Alexis), han plegat (Puyol) o passen a un segon terme (Xavi). També n'hi ha d'altres que...bon vent i barca nova! (Cesc) I tot i que encara queden algunes vaques grasses, sembla que el nou entrenador, el primerament odiat i després estimat Luis Enrique, canviarà una mica la dinàmica de panxing en què s'havia caigut els darrers dos anys. O almenys això esperem.
Per ara, les coses van bé (només dos partits, els dos amb victòria), i és molt d'hora per dir res més del què ens espera (no fa massa havíem disputat a aquestes alçades les dues finals de supercopes, però clar, això és el passat).
Però què podem esperar d'aquests jugadors?
La porteria, una incògnita. No crec que aquesta dupla Bravo-Ter Stegen aguanti molt. Un dels dos marxarà, ja que tots dos necessiten ser titulars, cap d'ells pot acceptar una paper com el d'en Pinto. El què em sobta de debò és com un dels millors porters del món, en Víctor Valdés, avui encara no tingui equip on jugar. Aquí hi ha d'haver alguna cosa que no ens expliquen.
A la defensa, la jugada de fitxar un desconegut com Douglas tenint ja l'Alves i el Montoya és clara. El nº22 marxa l'any que ve, i aquell estiu el Barça no podrà fitxat per la sanció de la UEFA; per tant, ja l'ha fitxat aquest any. Vermalen i Mathieu s'ho han de guanyar. Ja m'agradaria tenir en Bartra de titular i els altres 3 (Piqué inclòs) treballant pel segon central.
Al mig del camp, bé l'aposta de Mascherano, Rakitic... No tinc tant clara l'opció Rafinha.
I al davant, Messi-Neymar està clar. La tercera peça és Suarez, del qual com a persona ja vaig dir el què. Ja que el tenim, almenys, que jugui bé i faci gols. Pedro és el 4t, i els joves del planter que apreten tant, que ho segueixin fent.
I per últim, el cas Deulofeu. Si Tito, Tata i ara Luis Enrique no ho han vist clar, per alguna cosa serà... Tampoc va ser indiscutible a l'Everton l'any passat... Per mi, ja està bé al Sevilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada