diumenge, 3 de gener del 2016

AUTOIMMOLACIÓ

Queden poques hores per a què una colla de representants de la CUP decideixin el futur de Catalunya. Més de tres mesos després de les eleccions més transcendentals de la nostra història, seguim sense govern i sense posar en pràctica el full de ruta cap a la independència. Està clar que tot seria d'una altra manera si els de Junts pel sí haguessin tret un sol diputat més, però no va ser. I tot quedava en mans de la CUP. Un dels comentaris més adients ha estat el què deia que molts votaven la CUP per tal d'accelerar més el procés; i ja es veu com l'han accelerat: tres mesos parats, fent que la gent es desil·lusioni, s'emprenyi i n'estigui fins al capdamunt d'uns i altres.
Tant de bo avui s'aprovi investir Mas. Tot i que el mal ja està fet, i que res tornarà a ser com abans, pitjor seria anar altra vegada a eleccions. Seria el desastre final.
Tot i això, la CUP, amb aquesta manera de fer, s'ha dictat la sentència d'autoliquidació. Per una banda, per dins s'han trencat; moltes diferències en aquesta part del procés, la meitat volen una cosa i l'altra meitat una altra. Passi el què passi, poden acabar dividits, escindits i separats. Però cal tenir en compte els seus votants. Molta de la gent que els va votar no ho tornarà a fer després de l'espectacle. I d'altres que els podrien haver votat en un futur, no hoo faran. Hauria estat possible que personalment, en les primeres eleccions després de ser independents, algú com jo els arribés a votar. Però està clar que no ho faré ja que per idees congeniem, però per maneres de fer no. Quan havien de posar Catalunya al davant no ho han fet.
Volien canviar el sistema, i han perdut l'oportunitat de fer-ho de debò. Si haguessin votat que sí des del primer dia, i tot hagués anat com volíem, a les futures eleccions haurien pogut arribar a governar doncs seria possible que ells i ERC fessin majoria absoluta. Però han perdut l'oportunitat per culpa de no veure més enllà de les seves paranoies. Quant els queda per aprendre... esperem que no haguem fet tard...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada