dissabte, 28 de setembre del 2019

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

La setmana del 20 al 27 de setembre ha estat una setmana de mobilitzacions a causa de l'emergència climàtica que estem vivint com a societat en aquest planeta; emergència que només veiem la gent del carrer, els ciutadans que no ocupem càrrecs de poder en els diferents governs i/o grans empreses.
I és que no ens enganyem. Tot això del reciclatge, re-utilització, reducció de residus, tancaments d'aixeta, aire condicionats a 25º com a molt poc, transport públic, punts verds, i un llarg etcètera d'accions que podem fer els habitants de tot poble i ciutat del món, està molt bé, i s'ha de fer, sense cap mena de dubte. Ara bé, que els governs ens facin creure que el canvi climàtic depèn d'això, és una farsa per treure's el problema de sobre. Ells van fent les seves campanyes de sensibilització, els seus anuncis als mitjans de reciclar, i ja està, ja han fet els deures, i que la culpa és de la gent si compra plàstic. Quins pebrots. Nosaltres seguirem reciclant i fent el què toca, però el planeta se'n va a la merda igualment, perquè són les grans empreses contaminadores i els governs (que fan campanya amb els diners d'aquestes empreses) les grans responsables del desastre ecològic. Són ells qui estan provocant tots els desastres i són ells qui els poden aturar complint els acords sobre medi ambient. Però clar, no els convé, perquè els empresaris perdrien diners, i els polítics perdrien el suport dels empresaris que els financen i els donen un càrrec al seu consell d'administració un cop abandonen la política. Doncs sabeu què? Tots ells són merda. I fins que no els fotme un cop de peu al cul i els traiem dels llocs que ocupen, no aconseguirem res.
Almenys, moviments com els de Fridays for future, promoguts per una increïble Greta Thunberg de 16 anys, estan removent més consciències que mai. I van on toca. Seguim protegint el què nosaltres podem fer individualment, però anem a carregar contra els governs que ens estan destrossant el futur, assenyalem els veritables culpables i diem-los el nom del porc.
A les escoles cal treballar el tema, però no fent tallers d'envàs on vas, que els nanos ja s'ho saben de memòria, sinó d'ensenyar-los a organitzar-se, a reivindicar els seus drets, a fer-los veure que units poden aconseguir grans objectius, promovent l'associacionisme i la reclamació i protesta davant els poders fàctics. Ensenyar-los sentit crític, i a pensar en les injustícies del món. Tant de bo hi hagués una Greta Thunberg a cada classe de cada escola del món.
Ahir arreu del món hi va haver centenars de manifestacions, després d'una jornada de vaga escolar. En aquest punt, queda pendent quin va ser el percentatge de seguiment a l'escola. Espero que els professors esperonessin la participació, perquè qualsevol cosa contrària (tant si va ser no esmentar-ho com ignorar-ho...) aniria en contra dels valors i objectius que tant ens omplim la boca. Després, 20.000 segons Guàrdia Urbana, 100.000 segons organitzadors a la capital catalana. Cal dir que quan vaig llegir 20.000, va ser decebedor, però els nous càlculs donen peu a l'esperança. Segurament serien 50.000, però són poquets després de tanta campanya i tanta sensibilització. Tant esperar la independència del país, que quan l'aconseguim, no tindrem país on iure-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada