divendres, 2 d’abril del 2021

KOSOVO

La imatge que s'està guanyant Ecspanya davant d'Europa i el món és francament pèssima i ridícula. Ara bé, això per si sol no ens ajuda en res. Si nosaltres no tirem pel dret, ningú mourà un dit; ningú ens ajudarà d'entrada.

L'última mostra del gran despropòsit que és l'estat espanyol ha estat el partit de futbol que jugava contra Kosovo, un país que Espanya no sap que existeix, ja que no el reconeix com a tal. Per aquest motiu, no diuen el seu nom. L'anomenaven "Federació de futbol de Kosovo", i a les imatges, tenien les lletres del marcador "kos" en minúscules. Penós. A més, l'entrenador i els directius amenaçaven amb no jugar si no canviaven aquesta manera de fer i dir les coses. Increïble. I tot, per què?

El 2008 Kosovo va declarar unilateralment la independència, i una colla de països mai li han reconegut aquest dret. Sèrbia, és clar, i tots els països que en són aliats, entre ells Rússia i Xina. Llavors, per què Espanya tampoc reconeix Kosovo? Potser són amics de Sèrbia? No especialment. De Xina o Rússia? Ni en somnis? Doncs per què? Quin és el motiu? Justícia? Democràcia? Jajajajajajajaja... Quin ha de ser? Catalunya.

Si Espanya reconegués Kosovo, estaria dient que és possible una DUI, i per tant obriria una porta al fet que Catalunya o fes en algun moment donat. Però, clar, això ja seria un altre tema. I estem parlant del 2008, quan encara no hi havia res de res del procés. Recordem que la primera gran manifestació va ser per la sentència de l'Estatut, el 2010. Però Espanya seran moltes coses, però maquiavèl·lics, previsors i malvats, d'això en són un bon tros. No poden permetre que es reconegui que una DUI pot dur a qualsevol territori a la independència. Si Catalunya ho fes, estaria en la mateixa posició.

Llavors, si són capaços de fer això amb una superpotència com és la kosovar, com voleu que ho facin amb nosaltres? Quin diàleg espereu d'aquesta gent? No hi ha res a pelar amb ells. DUI i ximpum. Només cal gent al capdavant que faci el què ha de fer. Impensable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada