dissabte, 15 d’agost del 2015

QUE BONIC QUE ÉS RECICLAR!

Portem molts anys amb la història del reciclatge. És molt important fer-ho per al medi ambient, per a la conscienciació ecològica, etc. Res a dir. Hauria de ser molt més obligatori i vigilat per tal que tothom ho fes, i ho fes bé. Està clar, però, que encara que la totalitat del món reciclés, seguiríem tenint un problema molt gros amb el nostre planeta, perquè la destrucció del mateix no depèn exclusivament d'aquesta recollida selectiva de deixalles. Ens ho volen fer creure, però no és només cosa nostra. Si d'això depengués, ja ho tindríem arreglat.
Però el motiu de l'entrada no és fer una dissertació sobre aquest tema, no. Cal parlar dels inconvenients, que n'hi ha alguns. Gairebé tots, suportables, ja que la causa s'ho val; però aquest estiu n'hem patit un dany col·lateral.
La setmana passada vam passar uns dies de vacances a Palamós, en uns apartaments on ja fa quatre anys que hi anem, Aquesta vegada, les finestres i balcó ens donava just davant dels quatre contenidors de reciclatge. Fantàstic! Només calia obrir la porta i ja ho podíem llençar tot! No calia anar a la recerca dels contenidors! Llavors, quin és el problema?
Evident: dotze de la nit: passa el camió que recull el rebuig. Una de la nit: ara el camió dels envasos; quarts de tres de la matinada: l'orgànic... Alguna nit vana arribar a passar quatre camions, tots en hores diferents, i clar, dormint amb les finestres obertes, ja us podeu imaginar que el s
oroll que feien era sensiblement molest.
Això de reciclar està molt bé, però quan has de despertar-te a la nit quatre vegades per cada un dels camions, lluites contra els teus pensament més antiecològics del món!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada