dilluns, 31 d’agost del 2015

RACONS D'ESTIU III

Per tancar per aquest any la ronda d'estiu, descobriré dos indrets fins fa pocs dies desconeguts. Des del càmping de Vinyols, i a poc més de 15-20 minuts en cotxe (si fossin en metro encara hi seríem...) es poden visitar i deixar-te amb la boca oberta.
El primer, n'havia sentit a parlar: el castell-monestir d'Escornalbou, que gestiona el Museu d'Història de Catalunya. Malauradament, vam anar-hi el dilluns, l'únic dia de la setmana que està tancat. Tot i que a la web ho diu, aquest tancament està poc clar en la resta de fulletons de propaganda, i fins i tot en el cartell al peu del castell, on tampoc ho diu. Algú va ratllar una part del cartell, empipat suposem amb aquesta mala informació. Tot i no poder visitar el castell, la vista des del mirador era espectacular, i a més estava amenitzat amb un vent força destacable que impedia en molts moments mantenir la càmera de fotos quieta.
Després de dinar, per recomanació del personal del càmping, ens vam dirigir al santuari de Mare de Déu de la Roca, que el vam trobar doncs, així, dalt d'una roca. Uns camins pels voltants dignes d'excursions d'Indiana Jones em van deixar amb ganes de poder-los recórrer. Curiós va ser el fet que aquella mateixa setmana es va publicar als diaris que es buscava un ermità per fer-se càrrec d'aquell espai. La veritat és que si no tens lligams i t'agrada la tranquil·litat, no veig feina millor a fer!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada