dimarts, 1 de març del 2016

ELS ÒSCARS A TV3

La matinada de diumenge a dilluns es va celebrar la cerimònia de lliurament dels òscars. Un espectacle purament americà, d'aquell que els anti-americans i ciutadans del món reneguen perquè és l'essència de l'estil competitiu i superficial de la vida. Però com deia l'Antoni Bassas al seu editorial, a molt ens agraden aquests espectacles on hi ha guanyadors i perdedors. Segur que si pogués veure el canal que emet l'acte en directe, m'aixecaria per veure'l, com feia quan era jove (sospir...)
Com que no pot ser, em limito a fer la tradicional porra per mirar d'encertar els premiats. Aquesta vegada m'he quedat en deu encerts, un balanç una mica pobre, i més si tinc en compte que dels premis grossos només n'he endevinat dos, el dels millors actors masculins.
I ara que parlo d'actors, aquest any, hi havia molta polèmica, donat que no hi havia cap actor ni actriu negre dins els escollits. Les manifestacions i protestes han estat lògiques en un país on encara avui hi ha certs problemes de racisme.
I ara ve el què considero que és preocupant. Quan dilluns al matí el TN de tv3 va parlar d'aquest acte, comenta la millor pel·lícula, director, actor, i els premis tècnics de Mad Max. Ni un esment a les actrius, ni la protagonista ni la secundària. Homeeee, trobo una mica fora de lloc aquest oblit un pèl estrany, en aquests temps que tot el referent al masclisme i diferències socials entre homes i dones es miren tant amb lupa. En edicions posteriors del telenotícies, ja es va arreglar, però em va sorprendre molt com es van ignorar els premis femenins, tenint en compte que es comentaven els masculins (o tots o cap, no?)
I ara res... a esperar a veure les pel·lícules per la tele!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada