dijous, 31 de març del 2016

NO N'APRENDREM MAI

Aquest any vam comprar el calendari 2016 infantil editat per La Galera, amb els dibuixos de la Roser Calafell. És una il·lustradora que ens agrada com ho fa, i tenim força llibres a casa del mateix estil, parlant de festes tradicionals de casa nostra (Castanyada, Diada, Castellers...). Com que al nostre MEC li agrada controlar el temps en el què viu, era un regal segur.
Aquest calendari és gran. Cal di que fins i tot és enorme, però mirant el costat positiu, es veu des de lluny quin dia és i tenim molt espai per escriure les diverses activitats que anem planificant.
En el calendari en qüestió, vénen marcades i il·lustrades les festes del país, les oficials i les no-oficials, de manera que són un suport visual molt bo per tal d'anar assimilant les tradicions de Catalunya.
Fins aquí molt bé, no? Quina propaganda del calendari, no? Ai... és que sempre hi ha un "PERÒ".
Arribat el mes d'abril, ens trobem allà plantat, el dibuix corresponent al dimarts 12. Sí, sí, ja podeu anar pensant... què dimonis es celebra el 12 d'abril? Doncs ni més ni menys que "La feria de abril". A veure, cal? Què dimonis hi pinta això en aquest calendari? Potser també hi ha un dibuixet pel dia de la Constitució? O pel "12 de octubre"? Si no hi són per aquestes dates, perquè hi ha de ser per la feria dels nassos? Què? Encara ens volem fer es simpàtics amb totes les famílies andaluses del país? Encara ens hem de baixar els pantalons i pensar que potser d'aquesta manera els caurem més simpàtics i no ens faran tants fàstics? Una cosa és respectar, i una altra de molt diferent és assimilar-ho com a propi. No podem caure en aquest parany ni ser tan ingenus, si us plau. Deixem-nos de pallassades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada