dimecres, 26 de setembre del 2018

"NENAZAS"

A les escoles es treballa fort per la igualtat de gènere, per mirar de posar les coses al seu lloc, i fer veure que hi ha determinat vocabulari retrògrad que ha de desaparèixer de la nostra societat. Es treballa a les tutories amb vídeos i notícies que volen afavorir el tracte igualitari i que volen evitar la discriminació de la dona. S'aprofita qualsevol situació per poar home i dona en el mateix nivell. Per altra banda, es multipliquen les iniciatives socials encaminades en aquesta direcció, i es converteix en un tema que està en boca dels mitjans de comunicació i de molts activistes. Sense anar més lluny, aquesta darrera festa major de la Mercè, la dona hi tenia un paper protagonista en la majoria d'actes, refermant la importància de fer entendre que les injustícies en matèria de gènere són execrables.
I llavors un dia, mires una pel·lícula infantil (no antiga, no, de l'any passat): Cavernícola. I et trobes, en un moment donat, un dels personatges que li diu al grup dels protagonistes: "Os vamos a machacar, nenazas".
Genial. Tota la feinada comentada se'n va a can Pistraus en un tres i no res. No només per això, és clar. Gairebé totes les sèries i pel·lícules d'animació actuals contenen vocabulari masclista, i els nostres infants engoleixen i engoleixen, incorporant-ho al seu dia a dia. Es pot pensar que si l'educació a l'escola i família està ben feta, aquestes imatges i paraules, no han de quallar dins seu. Però els que diuen això, no deuen tenir massa coneixement de la vida escolar. I és que els nens d'ara, com els d'abans, es veuen atrets pel costat fosc. Què millor que riure una gamberrada o una tonteria? Si els gamberros en fan alguna, jo riuré, no fos cas que es fiquin amb mi... L'acceptació dins el grup és un dels factors (per no dir EL FACTOR) més decisiu a l'hora d'actuar en els nostres infants. I dir paraulotes, o fer bestieses, continuen estant al top.
Per aquest motiu, encara  avui continuen havent agressions, menyspreus i insults com aquest del "nenazas", perquè els nens ho veuen com normal. Si surt en una peli de dibuixos, com pot ser nociu? El més preocupant, seia que en els dies que vivim, un estúpid director de doblatge, permeti que es parli així a la pel·lícula. El seu nivell d'intel·ligència emocional de ser el més semblant a la d'un excrement de rinoceront. Bé, aquesta persona seria directament aquest excrement. La lluita continua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada