dimarts, 11 de setembre del 2018

EL NOSTRE PRESENT

Onze de setembre de 2018. Un any més, reivindicant la independència de Catalunya, aquesta vegada acompanyada de crits per la República i la llibertat pels presos polítics.
Entre un milió i un milió i mig de persones provinents de tots els racons de Catalunya i més enllà, hem ocupat la Diagonal de Barcelona, tornant a mostrar al món que el poble català segueix tenint entre cella i cella la independència del seu país. No ens cansarem. Ja hem passat de tots colors. Qui ho hauria de dir fa un any, tot el què hauríem viscut? El setembre i l'octubre de 2017 seran per sempre dos mesos cabdals en la nostra història, però no podem permetre que es quedi en només això. Vam quedar que aquesta època els nostres fills/néts les estudiarien a les escoles. I per a què això sigui així, hem de seguir empenyent i sortint al carrer les vegades que faci falta.
És cert, segurament el famós "Ara o mai" no es pensava que aquest ara voldria dir un grapadet d'anys, però el què no podem fer és frenar. Qualsevol intent de frenada seran mesos de retard. Per això potser el crit més important o dels més importants és el de "Ni un pas enrere". Alguns hi han perdut molt (represaliats, presos  i exiliats), i no pot quedar en no-res. Es preveu una tardor calenta, doncs avui ja l'hem començat a escalfar. Un cop més, cal que tota aquesta gentada que érem avui a la Diagonal, seguim al peu del canó, i com més siguem, millor. Cal donar descans als que no paren mai, perquè arribarà un dia que farem falta tots. I hem d'estar preparats per a aquest moment. quan finalment fem el darrer esforç per arribar al cim.
Avui tot el món (excepte Espanya, que els seus mitjans d'informació continuen amagant la realitat) ha vist com seguim tossudament alçats. Europa ens mira, i quan sigui el moment, ens deixarà fer. No ens ajudarà, però ens deixarà fer. Per tant, seguim com fins ara.
D'aquí un any, tornarem a sortir al carrer, perquè la Diada seguirà sent la Diada com comentava ahir a "El nostre passat". El context en què ho farem, dependrà del què passi en els propers mesos. Sigui com sigui, sempre endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada