dimecres, 5 de setembre del 2018

TU QUE NO VINDRÀS

A pocs dies de la celebració d'una nova Diada Nacional, algunes males llengües diuen que aquest any no omplim; que no hi ha el mateix ritme d'inscripcions; que la gent se n'ha cansat i ja n'han tingut prou; res, que farem el ridícul.
Per la meva naturalesa de ser, una mica de por a què passi això, en tinc. Però la tindria encara que no s'haguessin publicat aquesta auguris pessimistes. Sempre en algun esdeveniment, per exemple, en els organitzats per les diferents associacions on he estat, he pensat els dies abans que no hi hauria públic, assistents, o el què fos. Però por apart, crec i vull pensar que un cop més, la massa social del país sortirà al carrer a donar de nou una lliçó de fermesa, compromís i lluita per la llibertat.
Tot i així, pel què pugui ser, em dirigeixo a algun indecís que ho hagi pel món.
No vols anar a la manifestació perquè estàs cansat. Doncs mira, en sé d'uns quants que no vindran perquè estan a la presó o a l'exili. Ves-hi per ells. Ves-hi, o és que et sembla bé que estiguin tacats i sota el poder de la in-justícia espanyola? Et queixes i despotriques però et quedaràs a casa?
No vols anar a la manifestació perquè estàs cansat. Potser et va semblar correcte que el passat 1 d'octubre estomaquessin a gent de totes les edats? Ja no recordes el què ens van fer?. No vols sortir a renegar de tots aquells policies que van venir, cantant "a por ellos"? És que t'és igual? Segurament a tu no et van pegar. Per cert, que ens envien 600 piolins a fer de servei d'ordre una altra vegada... Amb aquesta decisió, segurament milers de persones han decidit venir o apuntar-se a la mani de cop. Tu no? No et bull la sang? Tens sang?
No vola anar a la manifestació perquè estàs cansat. Ja portes... mmm... a veure... des dels 2010... 8 anys fent manifestacions!!! Clar, ja n'hi ha prou! Però llavors, els que portem anant a les manis de la Diada des dels anys 80, què? aquests no estan cansats, no? I tu sí? Serà que molt molt no et creies en res, no? Potser una visita al Valle de los caidos t'hi sentiries més descansat...
Ah... que sí que vols venir a la Diada... ho havia entès malament... menys mal... Catalans, catalanes, ho hem de tornar a petar. Aquest 11 de setembre
serà el tret de sortida d'aquesta tardor que diuen que serà tan emocionant. Un any després, n'hem aprés, estem preparats. Ho estem tots?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada