dissabte, 21 de desembre del 2019

MERLÍ 2

Aviat farà dos anys que es va acabar una de les sèries que més va fer parlar dels últims temps. Merlí explicava les històries d'un professor de filosofia molt particular i el seu grup d'alumnes als dos cursos de batxillerat. TV3 va tancar la sèrie en dues temporades de manera que fos impossible la continuació del personatge. Però allà on hi ha or, no li diguis a les televisions que no hi vagin, així que Movistar compra els drets i ara han estrenat i acabat la primera temporada d'un spin-off de la sèrie.
Merlí - Sapere aude segueix les passes d'en Pol, l'alumne "predilecte" del Merlí, que s'estrena a la facultat de filosofia. Així, veiem com vol convertir-se en professor, però primer haurà de fer la carrera. Així, tenim trames noves, personatges nous (tots els nous companys d'universitat i professors catedràtics) ies va aprofundint per altres camins. Així, no s'entra gens en les famílies, excepte la pròpia del Pol i la d'un dels personatges, en Rai. Repeteixen també apareixent sovint en Bruno i la mare del Merlí.
Ara que ja han anunciat que es farà una segona temporada d'aquest Sapere aude, valorem positivament la primera. Com sempre, a la pregunta si calia, seria un no, però clar amb la de programes i sèries horroroses que fan a la televisió, doncs més val allargar-ne aquestes que no pas aguantar-se amb coses absolutament patètiques. Doncs com deia, no ha estat malament. Es nota que els que estan al davant són els mateixos que els del primer Merlí, de manera que l'estil és molt semblant. Continua aquesta predilecció pel tema sexual en tots i cada un dels personatges, i la veritat és que molts d'ells no s'acaben de definir. Està bé perquè posen la normalitat en moltes de les orientacions sexuals. Sense anar més lluny, el Pol és bisexual, de manera que tot el què sigui trencar tabús en aquest aspecte, millor. Segueix sent una sèrie no apte per primària, tot i que molts la miren. Ja se sap que els pares deleguen la responsabilitat del seus actes audiovisuals en l'anarquia i el "Deixa fer". Sense comentaris.
Els nous personatges estan força ben pensats i escollits, hi ha una mica de tot. El personatge del Biel és el meu preferit, el típic que no sap què fa allà, que gairebé tot li surt malament, i l'actor que l'interpreta ho fa amb molta naturalitat, molt creïble. Així que tot i estar sense Merlí, la sèrie avança a bon ritme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada