dilluns, 23 de desembre del 2019

LES MILLORS DE L'ANY (II)

Aquest any no ha estat molt prolífic en pel·lícules, ja que he estat més enganxat a les sèries de tv, i això ha minvat la part cinematogràfica.Els dies de planxa, enlloc de peli, eren capítols de Vikings, War of the worlds. Apart de no haver tantes pel·lícules, també ha passat que moltes vegades no les he encertat. Un cop feta la llista, ha estat molt fàcil treure les que no m'han dit ni fu ni fa, fins al punt que n'han quedat només nou! L'any passat vaig escriure el top 10... Clar, és que em falta la darrera d'Star Wars! Sembla ser que no podré veure-la abans d'acabar l'any; aquesta era la desena peli per fer el top. Però al no ser-hi i quedar-ne 9, farem com amb els llibres, el top five. És difícil, perquè com he dit al principi, no han estat massa espectaculars, de manera que ho farem més per eliminació que no pas per mèrits, excepte segurament, la número 1 de l'any. És a dir, hi hauria la primera, i totes les altres empatades en el segon lloc, que ordenaré de manera casual. Aquí van:
5a: Frozen 2: Es pot dir tot de Frozen, però la força de les seves cançons, els missatges amagats dins la trama, la manera com es planteja, la porta a entrar en aquest top five en detriment de Green book, que potser també s'ho mereixeria.
4a: Llarga vida i prosperitat: La peli sorpresa de l'any, com ho va ser Ladybird i Colossal en el seu moment. Aquesta road movie em va robar el cor.
3a: Dumbo: Doncs sí, aquesta versió de Tim Burton li dóna un parell de voltes a la història original i en surt una bona peli i molt interessant.
2a: Yesterday: Tot i que les expectatives dle tràiler eren molt altes, i després potser no les va acabar de complir, l'originalitat de la trama la col·loquen fàcilmetn en el punt més alts del rànquing.
1a Avengers: End game: He de reconèixer que em fa una mica de vergonya posar-la com a primera, però és que la conclusió final de totes les pelis de superherois que s'havien muntat els de la Marvel, mereix aquest reconeixement. I és clar, és que és espectacular. Si hagués vist Star Wars segurament seria al segon lloc, així que primer premi merescut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada