dimarts, 7 de maig del 2019

LLARGA VIDA I PROSPERITAT

El què segurament és una de les frases més mítiques de la saga d'Star Trek és el que han escollit els
gurús de les traduccions de pel·lícules per titular "Please stand by", una pel·lícula d'estil independent protagonitzada per la Dakota Fanning i la Toni Collette.
Explica la història de la Wendy, una noia amb trastorn autista que segueix unes rutines diàries en el centre on viu, ja que la germana no té clar que pugui viure amb ella. És una fanàtica d'Star Trek, i quan surt un concurs obert a tothom per a fer un guió de la sèrie, ella s'hi llença de ple. El problema és que se li acaba el temps per lliurar-lo a la Paramount i trenca les seves rutines per fer un viatge que la porti fins als estudis de la Paramount a Los Ángeles.
Així doncs, ens trobem davant una road movie però amb un rerefons marcat per l'autisme de la protagonista, com s'enfronta a reptes i a tabús que té a la seva vida per aconseguir el seu somni. El què aconsegueix la peli és l'empatia amb la Wendy, fet que no deixa de ser sorprenent donades les característiques del personatge, però realment t'identifiques ràpidament amb ella i pateixes per cada entrebanc que es troba, així com t'alegres quan aconsegueix algun triomf. Més enllà doncs, del què passa a la pel·lícula, hi ha el tema de la vida dels que pateixen autisme i de les persones que els envolten, Evidentment, sabem que hi ha diversos graus i que alguns és més fàcil la seva inclusió e el món,mentre que altres ho tenen més complicat. Déu n'hi do, si et poses a pensar en aquest tema, com n'és d'important realment el ficar-se a la pell de l'altre per poder valorar com és de complicat viure en un món que està fet i pensat només per persones que no tinguin cap tipus de dificultat. Que injusta que és la vida, de veritat. Per això ens encanten els exemples de superació, que, tot i que ho neguem, no deixen de ser una excusa pel poc que fem nosaltres per aquestes persones si no convius amb elles diàriament.
ha estat una bona pel·lícula, amb bones sensacions i amb punts que provoquen emoció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada