dijous, 2 de maig del 2019

I UN COP MÉS, HEM VOTAT

I un cop més, hem votat.. a les eleccions espanyoles. Davant de la incapacitat de posar-se d'acord per anar tots a una, com demanem la gran majoria de votants independentistes, els partits polítics es presentaven per separat demostrant la seva inoperància un cop més. Davant nostre, tres opcions, Junts per Catalunya, Esquera Republicana i el Front Republicà. Aquests darrers, sense cap ajut econòmic ni atenció dels mitjans, que els han ignorat vilment, mentre amb els fatxes extraparlamentaris els dedicava alguna frase dia sí dia també. Sigui com sigui, els que volien anar a petar-ho tot, només van aconseguir uns 100.000 vots, que tot i estar bé, són insuficient per assolir un diputat. ERC, amb 15 diputats, va ser la força més votada al país, i JxCat van aconseguir 7 diputats. Segurament el vot de la por de votar FR va fer que ERC pugés tant. Com a independentista, m'ha de semblar bé que entre tots hi hagi 22 diputats independentistes a Madrid, però tinc un no-sé-què dins que em fa rum-rum. I els discursos dels republicans m'ho van confirmant. Mentre la Laura Borràs felicitava ERC i parlava de victòria dels catalans per tenir 22 diputats, els d'en Rufian només parlaven de la seva victòria i res més. No parlen com a representants del país conjuntament amb JxCat, i que`voleu que us digui? A mi em fa ràbia i em toca la pera, perquè veig unes actituds en els republicans que m'indignen. Però criticar-los és com xiular els jugadors del teu equip al Camp Nou. Crec que a les municipals la cosa serà semblant però més repartida, entrant en joc les CUP i les candidatures de les Primàries.
Però clar, eren eleccions espanyoles, i hi havia un perill enorme d'una aliança de l'extrema dreta amb l'arribada de VOX i la radicalització habitual de PP i C's. Al final no han sumat, i el guanyador ha estat el PSOE (també hi ha hagut molt vot de la por cap a PSC per evitar el trifachito). Però ni tan sols amb Podemos sumen, així que o pacta amb C's, tenint un "marron" com una casa amb els seus votants, o pacta amb podemites i indepes, guanyant-se un "marron" amb els seus votants, o intenta governar sol, guanyant-se un "marron" amb sí mateix.
Sigui com sigui, només espero que els diputats catalans ho emoliquin tot força allà, i se les tinguin amb els feixistes. Res de pactar ni merdes d'aquestes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada