dimarts, 19 de gener del 2021

DUES BEN DIFERENTS

No em considero un boig per les sèries. Aquesta darrera malaltia televisiva que ha portat a molta gent lluça a afiliar-se a tots els canals de sèries possibles i que es passen els dies parlant del què veuen. Sempre m'ha sobtat perquè no entenia d'on treien el temps per veure'n tantes.

Jo no en veig tantes. Podria fer, això sí, una bona llista, però la gran majoria les veig temps després de la seva estrena, quan ja ningú en parla. En poques he anat al dia, però he de reconèixer que ara hi vaig més que abans perquè les que m'interessaven ja les he vist. Justament, aquesta darrera setmana he iniciat el seguiment de dues ben diferents entre elles, però que prometen, cada una per motius contraposats, clar. Quan les acabi, ja en faré l'entrada corresponent valorant-les, però he cregut que, després de veure'n els primer episodi, valia la pena fer-ne un comentari positiu donades les bones vibracions transmeses.

La primera es tracta de Wandavision, la primera de les sèries Marvel que Disney té preparades per inundar les televisions de tot el món. Tot i la importància que té Visió en la trama final de la història entrecreuada dels Avengers, podem considerar que són dos superherois secundaris dins la galàxia Marvel mostrada fins ara. Els ideòlegs de la sèrie han demostrat ser molt encertats traient-los del context pel qual són coneguts i crear una cosa totalment diferent. Fer un homenatge a les comèdies televisives dels anys 50-60-70 utilitzant aquests personatges. És un invent totalment allunyat dels blockbusters d'acció on els havíem vist abans i el xoc és important. A més, és molt però que molt divertida. Realment, ara mateix he de dir que és un encert i una estona molt desconnectadora de la realitat. veurem si segueix així, i com aconsegueixen la unió amb la vessant més d'acció com sembla que acabarà passant pels tràilers vists. La veritat és que tinc ganes de veure més.

La segona sèrie es tracta d'Altsasu, la recreació dels fets ocorreguts en aquest poble de Navarra quan uns joves van protagonitzar una baralla de bar amb dos guàrdies civils, i com la maquinària feixista espanyola ho va convertir en terrorisme. Per ara hem vist només l'inici de tot plegat, i en els capítols que venen a continuació veurem el tracte que eben els joves, la injustícia ecspanyola i el calvari de les famílies. Les mentides orquestrades per la Guàrdia Civil, fiscals i companyia queden ben retratades en aquesta sèrie, i com no podia ser d'altra manera, els partits polítics feixistes ja en demanen a seva retirada. No ho vana aconseguir al País basc, i tampoc ho aconseguiran aquí. Malauradament el que sí han aconseguit és que el doblatge acabi prenent més importància que la trama. Han fet un doblatge penós (es veu que van escollir els baratets), i a més, així com a la versió original, els bascos parlen basc i els guàrdies civils castellà, aquí tothom parla català, i evidentment, li treuen molta credibilitat. A veure, que pots fer com jo, veure-la en V.O, subtitulada i ja està.

El rotllo de veure les sèries al mateix moment que s'emeten és que has d'esperar set dies a veure com segueix. No hi estic acostumat, però això em fa marcar amb una creueta el calendari esperant el dia d'emissió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada