dijous, 14 de gener del 2021

GAIREBÉ IDÈNTICS

Feia temps que un partit de futbol no em provocava la sensació que vaig tenir ahir al vespre. Tot pintava en una tarda-nit culer i de celebració, i justament el què tenies per segur, és on t'equivoques. Bé, anem a pams.

Ahir es disputaven les semifinals masculina i femenina de la Supercopa d''Ecspanya. Primer, el femení jugava contra l'Atlètic de Madrid, i més tard, el masculí amb la Reial Societat. L'equip de les noies, que compta els partits per victòries i que té una mitjana de 5 gols per partit, va i s'estavellen una vegada i una altra contra la defensa i la portera matalassera. Com bé va dir el seu entrenador, era una repetició de la semifinal de Champions contra el Wolfsburg: domini absolut, però si no fas gol, no passes. Així, tampoc podem fer culpable l'àrbitra i el VAR, que no van xiular DOS penals claríssims a favor del barça, mentre que sí ho va fer a favor de les espanyoles (que en tot el partit van fer dos miserables xuts). Al final, l'Alèxia ens empata el partit al minut 90, i cap a la pròrroga i els penals. I la sort va ser esquiva amb les nostres, xuts al pal i errades ens van fer fora de la final. Sense haver perdut cap partit en tota la temporada, empates un i perd el primer títol. Increïble, això és el futbol, injustícia poètica. Vaig quedar bastant tocat, d'aquells dies que no tens ganes de sopar.

La tanda de penals del femení va impedir veure en directe el gol de De Jong a la semifinal dels nois. El partit dels masculins va ser el típic partit del Barça actual, combinant moments bons amb altres de "no poden més". Coma la semifinal femenina, els rivals aconsegueixen el seu gol de penal, s'acaba 1 a 1 i es va a penals. Fins i tot comencem fallant, com les noies. Però aquesta vegada la sort sí s'alinea amb nosaltres i entre ella i Ter Stegen ens classifiquem. Diumenge, qui ho diria, el Barça pot guanyar una copa.

Així, la tarda-nit de futbol va tenir cara i creu. Tot i la satisfacció per la classificació dels nois, la derrota de les noies em va emprenyar molt, i llença per terra totes les bones estadístiques que havien aconseguit fins ara. Perquè, encara que sigui suficient per guanyar la lliga, quan sigui el moment d'enfrontar-se als equips potent d'Europa, no podem fer el mateix que ahir (o contra el Wolfsburg). Cal demostrar que a més de ser boníssimes, de controlar la pilota, de dominar el partit, de no concedir ocasions a les rivals i de tenir-ne desenes pròpies, sabem guanyar els partits contra rivals fortes.

A veure com continuen els dos equips des d'aquí. Esperem que ens portin alegries (o alguna, ni que sigui). Però si us plau, ara que els nois ja ha quedat clar que no poden jugar amb l'equipació rosa, les noies tampoc, perquè no porta bona sort. Blaugranes o grogues. Punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada