dissabte, 9 de gener del 2021

FA 10 ANYS... 2011

Tanquem la ruta pels anys antics relacionats amb el què acabem de començar. després de passar pel 1981, 1991 i 2001, arriba al torn a l'any que vam viure fa una dècada, el 2011.

Si l'any anterior, el 2010, no va tenir molta xitxa (m'acabo d'inventar com s'escriu aquest barbarisme), el què ara ens ocupa va tenir molts altibaixos emocionals que evidentment, no venen al cas. Podem destacar d'aquell any que va ser el primer en què no vaig realitzar personalment les dues obres de teatre de les classes de tercer. Amb la nova paral·lela, amb empenta i decisió, cadascú es va encarregar de la seva. La seva classe va fer El màgic d'Oz i la meva, Les aventures de Tintín, que és sense dubte, una de les millors que hem realitzat.

La colla de castellers de la Vila de Gràcia, aprofitaven l'empenta de la descarregada del 3 de 8 a finals de l'any passat per aconseguir la millor temporada fins aquell moment. Els castells de 8 bàsics s'assoleixen repetidament iens comencem a barallar amb el dos de vuit amb folre, arribant-ne a carregar 3, i convertint-se ja en un castell maleït.

I vaig fent més passes per anar sortint del món del lleure, en aquest cas de Món Jove. La direcció general passa a altres mans i arriba el primer estiu que no pujo a veure'ls ni un dia durant les colònies. Dins l'escola, cada vegada més se senten les veus del canvi, de projectes i de no fer les coses de la mateixa manera. Deu anys després, s'ha avançat molt, però seguim sense tenir una línia ben consolidada, i semblem més una colla de tastaolletes que no es casa amb ningú.

Per sort, dins els desequilibris que es van viure aquell any, el Barça va complir com calia, guanyant lliga, Champions i Mundial de clubs. És l'any en què els tres finalistes a la Pilota d'or són Messi, Xavi i Iniesta, tots del Barça. A nivell de Catalunya, s'acaben les consultes per la independència que van iniciar a Arenys de Munt, i que serien el preludi del 9-N, a la vegada que aquesta data ho és del primer d'octubre.

I mentrestant, a la resta del món tenia lloc la dissolució total d'ETA, el terretrèmol+tsunami+desastre nuclear de Fukushima (al Japó), i el famós moviment del 15-M que dona lloc a la formació política de Podemos, que alguns es pensaven que seria el futur modernitzat de l'estat espanyol, però que poca cosa té a fer davant el feixisme institucional i imperial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada