dimecres, 30 de novembre del 2022

MUNDIAL DE LA VERGONYA

Seguim amb el desfasament en el temps entre la vida real i les entrades d'aquest blog. Ja fa onze dies que va començar el mundial de futbol de Qatar. Sí, al novembre. Sí, a Qatar. Bé, el tema està en el país. Si no es jugués a l'Orient, es jugaria com sempre a l'estiu, com ha de ser. Però no, com que allà fa calor extrema, s'havia de jugar quan no fes tanta calor.

S'han de canviar les dates per tal que es jugui a Qatar? Doncs es canvien. S'han de suspendre totes les lligues (de primeres divisions) per jugar a Qatar? Doncs se suspenen. Que hi ha perill de lesions a mitja temporada quan ha de començar el més important per jugar a Qatar? Doncs, endavant. 

Qatar, un país amb una tradició futbolística impressionant. No ens ha d'estranyar que sigui la seu del mundial, no? Què passa? Que no té estadis de futbol? Doncs es construeixen en temps rècord. Que moren treballadors per les condicions esclavistes d'aquestes construccions? Doncs res, endavant, que total, són immigrants il·legals que no consten en cap llista. Que és un país que no respecta els drets humans? A qui l'importa? Que no hi ha llibertat per dones ni homosexuals ni res que no sigui "estàndard"? Doncs res té importància. Ah sí, hi ha una cosa que sí és important: els diners. Els diners que s'han embutxacat els de la FIFA, els diners que han rebut dels xeics per comprar-los i que votessin Qatar com a seu del campionat.

Una vergonya, una completa vergonya. Però totes les veus crítiques que hi ha ara, on eren quan el Barça va estar uns quants anys portant propaganda d'aquest país (Qatar Airways). Hi ha molta gent amb samarretes amb aquest nom anant amunt i avall. Qatar serà un país feixista amb mundial o sense mundial. Si en tots els anys que se sap que es feia el mundial allí, ningú ha aportat cap prova de la corrupció d'aquesta votació, vol dir que, o no n'han trobat (quins investigadors de pa sucat amb oli) que no les volen trobar (oh quina sorpresa),  o alerta, que potser tot va ser legal, cosa que es diu que els de la FIFA són uns pirats.

Sap greu, però toca criticar tot això, i combinar-ho amb la passió futbolera, perquè un mundial és un mundial, així que un cop dit el què s'havia de dir, analitzarem el campionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada