dimecres, 20 de març del 2024

JO MAI MAI

No sé per on començar... La darrera sèrie sobre el món adolescent de TV3, és difícil que deixi indiferent. A mesura que anava veient els primers capítols, una cosa tenia clara. Si ets pare d'adolescent, no l'apuntes a colònies ni borratxo! Està clar que és una sèrie, i el que volen és temàtiques polèmiques i caòtiques per tal que enganxin a l'espectador tota la temporada. Així, el què cal és agafar totes les problemàtiques, amb tots els seus estereotips, fer-ne una bona barreja i au... a la cassola! A la realitat, les coses no són dl tot així, però clar, a qui li importa? Qui veuria una sèrie sobre uns colònies d'estiu on el més important és el joc de nit del dimarts?

Així doncs, trobem l'addicció al mòbil d'una noia a qui se li va morir la mare en un accident de cotxe amb ella dins. Un noi destinat a ser estrella de futbol que vol amagar a tothom que és gai. La germana d'aquest noi, absolutament ningunejada per la seva mare perquè només té ulls per l'estrella de futbol; el noi poca-solta que s'enamora de la monitora; la noia amb problemes emocionals que s'ha intentat suïcidar amb uns pares que passen d'ella; la noia tímida que la vol perdre; i el gai oficial. Enmig d'ells, una monitora bisexual que beu, es droga i es tira un altre monitor; que se salta les normes. I finalment, el grup de nois amb els seus conflictes interns que també s'escapen al poble, beuen, fumen de tot... Total, un panorama de colònies. I no t'ho perdis, fan gimcanes i jocs com si fossin un grup de nens més petits. Segur que les colònies actuals no són tan pures com les d'abans, però dubto que hi hagi aquest descontrol.

Però bé, acceptant que la trama hagi de ser així per captar públic, la sèrie què? Doncs res de l'altra món, la veritat... tot i que potser ha estat més propera que Les de l'hoquei, però en cap ca arriba a la sola de Merlí. Ara bé, el repicó que ha sentenciat la sèrie ha estat l'últim capítol, on tot es precipita, i ho dic literalment. un final molt mal fet, i que a més, no és un final, acaba amb un tararí de campionat. Però clar, és que es colònies s'acabaven, voler provocar una segona part d'aquesta manera és força penós, la veritat. un final que envia la sèrie a la paperera de la història televisiva, desencadenant un seguit d'insults a V3 a les xarxes espectacular. Les colònies reals són molt millors que les de ficció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada