dimecres, 27 de juny del 2018

HAN SOLO

Si tanco els ulls i em diuen Han Solo, veig en Harrison Ford. El veig congelat a la carbonita i desglaçant-se al palau de Jabba; el veig al bar de Tattoine fent tractes amb l'ObiWan; el veig flirtejant amb la Leia; el veig amb cara d'estaquirot quan s'assabenta que el Luke i la Leia són germans... El veig de moltes maneres diferents que han quedat gravades a la meva memòria cinematogràfica.
Avui he vist la pel·lícula que han fet dels seus origens, i ja puc dir, que seguiré veient el mateix. no crec que l'aspecte de l'actor que el protagonitza ara em tregui cap imatge, ni cap escena d'aquest nou film engreixi aquest racó del meu cervell.
L'adjectiu seria desil·lusionat. I això que ja no hi anava gaire. El silenci mediàtic sobre la peli, el poc soroll que n'ha fet, ja eren una pista del què anava a veure. Tot i això, com a fan d'Star Wars,ho havia de fer. Què té la pel·lícula d'Star Wars? Doncs el nom dels protagonistes (Han, Chebacca, Lando) i el context de rerefons, que no influeix massa. Podria ser un film com qualsevol altre, un film d'aventures espacials sense cap interès, si no fos pels noms dels protagonistes. A veure, distreu, fa gràcia veure com es coneixen el Han i el Chewwie, la famosa partida de Sàbacc on guanya el Falcó al Lando, però, per la resta, és un film normal i corrent. La sensació, com en altres allargaments de sagues, és que moltes gràcies, però de debò que no cal, podríem seguir vivint feliços i contents sense la necessitat de saber-ho tot. No calia veure aquestes imatges, podrien quedar en l'imaginari de les galàxies. Però Holywood, Lucasfilm i, és clar, Disney, són fàbriques de diners, i per tant, es fa la pel·lícula i a callar. Alerta, que en volen fer tres!! I també preparen la trilogia de l'Obi Wan Kenobi!! Sí, ja ho sé, que no m'he de queixar si després les vaig a veure, però és intrínsec en mi. Però també cal dir que així com Rogue One és un spin-off que està molt bé, a l'alaçada de la saga, no es pot dir el mateix de Han Solo.
ÁTENCIÓ SPOILER!
Hi ha hagut un moment que m'ha desquadrat i m'ha fet dir "pestes" dels guionistes, ja que apareix un personatge que vam veure morir a l'Amenaça fantasma, quan teòricament, hi ha una diferència important d'anys de separació. Buscant l'explicació, es veu que en les històries creades en els còmics, aquell personatge no mor, es pot salvar i segueix donant guerra. Però clar, si no tens interès en buscar-ho i no ho saps, et sents en aquell moment ben estafat.
Coses bones, apart de passar una estona distret, és l'aparició de l'Emily "Daenerys" Clarke com a actriu a la saga. Ho sabia però no men recordava. Ha estat bé. almenys ja ho sabré per quan facin la continuació, i tindré una altra excusa per anar-la a veure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada