dissabte, 20 d’abril del 2019

IDENTIDAD BORRADA

Identidad borrada és una pel·lícula d'actors dins una història basada en fets reals. Les interpretacions del tres protagonistes són la base de moltes escenes del film. Russell Crowe i Nciole Kidman són els pares d'un jove que descobreix la seva homosexualitat just quan es troba a les portes de la universitat. El problema entre cometes és que el pare és un reverend de l'església americana, que, per dir-ho finament, no accepta la condició del seu fill. Aconsellat per altres membres de l'església, el porten a un centre de reconversió, on, amb teràpies de dubtosa legalitat intenten fer veure que això de la homosexualitat és una malaltia del cap de la qual et pots curar.
Et van ensenyant mesures que et fan empatitzar des del minut zero amb el jove i la resta de nois i noies que es troben de cop en un entorn que els vol fer creure que són uns pecadors que s'han de curar com sigui.Com a pel·lícula, diguem-ne que és correcte. Crec que no aprofita prou la trama i el nivell dels actors per treure'n tot el profit, estan molt desaprofitats, i que sort en té de comptar amb ells per mantenir l'interès tota l'estona. No ha estat una mala elecció, però sí penso que podria haver arribat més lluny qualitativament. Crec que tenien massa al cap la projecció dels òscars i no va aconseguir cap nominació pel fet que, com dic, no han aprofitat bé la força de la història ni la potència humana. És una llàstima.
Ara bé, si analitzem justament l'argument, és per llogar-hi cadires. Al principi, et fas la idea de què et trobes als anys 60, amb mentalitats dels pobles de l'interior del USA, retrògrads i antiquats. Però quan veus que utilitzen mòbils i a mesura que avances, ja te m'adones de que no, ens trobem als USA de principis de segle. I qua al final surten els crèdits amb els personatges reals, dient-te que el què acabàvem de veure va passar de veritat, penses com és possible? I ho rematen dient que 700.000 joves dels Estats Units han passat per centres de reconversió com aquells per "curar-se" del seu problema. Coooooom? Quants????? Realment, als USA tenen un problema molt gran. Mentre tenen lleis que permeten tenir armes i matar gent, tanquen a nois i noies perquè no són "com ells creuen que han de ser sexualment parlant". Increïble. Seria bo saber si aquí a Catalunya també hi ha llocs així. Segur que els ultradretans de PP, C's i els altres estarien encantats de la seva existència. Exterminar tot el què per ells no és normal seria el seu somni. Bé, flipant doncs el fet de què tot el què veus a la peli és real i que en 36 estats dels USA existeixen centres com aquells. El nostre món està malalt, però malalt terminal de debò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada