dimecres, 3 d’abril del 2019

QUAN EL PENÚLTIM ÉS L'ÚLTIM

Finalitzada la novena temporada de The Walking dead. Com ja és costum, la van dividir en dues parts, i ara l'hem tancat definitivament amb el 16è episodi. Ha estat una temporada de canvis, ja que el líder havia "mort" en els primers episodis d'aquesta temporada, i s'iniciaven unes noves trames uns anys després d'aquest fet. A Temporada amb dos finals ja fèiem referència a que potser ens mancava una mica d'informació de què havia passat durant aquest temps. Algunes respostes les hem tingut en aquesta segona tongada d'episodis. Però encara queda el dubte de què ha passat amb la Maggie, però tal com va acabar el darrer episodi, ho sabrem quan arribi la nova temporada.
Després d'unes temporades molt repetitives, aquestes, amb gent nova, dolents nous, etc, ha estat una mica més distreta que aquelles, que havien perdut ja una mica de sorpresa narrativa i era cada dia una mica del mateix. Aquesta vegada han introduït variants que han donat una mica més de vida a la sèrie. Com sempre, hi ha capítols més bons que d'altres, capítols més distrets que altres, però en general, ha estat força bé, excepte una cosa, el capítol 15.
Aquest episodi, el 15è, i per tant el penúltim, va ser el millor des de feia moltes temporades. Van utilitzar la intriga, el misteri i el nerviosisme de manera brillant. I el final, és sorprenent, no te l'esperes i et deixa força corprès. De fet. Quan es va acabar, vaig tirar enrere per tornar a veure'l. Feia molt temps que no veia un capítol de res que em sobtava tant (sense comptar Game of thrones, és clar, que allà és cada capítol). Però realment va estar molt bé el gir de la situació. Era tan espectacular, que podria haver estat el final de la temporada. Però no. El darrer capítol també arrenca unes setmanes més tard del final del número 15, i està bé, perquè aporta coses noves, però podria haver estat perfectament el primer capítol de la desena temporada. Bé, els guionistes tindran els seus motius per haver-ho fet així. Però deixem-ho en un notable alt en general, i un excel·lent pel penúltim capítol, que podria haver esta l´últim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada