divendres, 16 d’agost del 2019

CANVIS DRÀSTICS

El futbol femení viu un mini-boom. Segons el punt de vista seria un boom perquè l'interès s'ha
multiplicat per molt en aquests últims mesos. L'esforç d'alguns equips per posar-lo a primera línia, alguns mitjans de comunicació que el comencen a contemplar, i sobretot, el mundial femení, serien tres factors que han portat a protagonitzar un dels creixements esportius més grans. Però a l'hora de la veritat, encara s'ha de considerar mini-boom perquè encara és lluny del gran públic. Es comença a conèixer, però molta gent encara et mira amb cara de "això és per passar 'estona" quan els dius que ho segueixen amb assiduïtat.
El Barça és un d'aquests equips que més esforç està invertint en el futbol femení. Però la diferència amb els altres esports és tan gran, que per molt que s'hi posi, la distància segueix sent enorme. En propaganda ho estan fent molt bé, però després, en la gestió dels partits, es nota molt que per 500 persones fidels que van a veure els partits, no s'hi mataran massa-gens. Com a mostra, la pèssima gestió dels partits importants al Mini de la passada temporada, amb poques boques d'entrada, cues llarguíssimes que provocaven que la meitat del camp estigués encara intentant entrar al camp, fent cues a l'exterior. O més recentment, quan en ple agost i a 35 graus de temperatura, l'única màquina d'aigua fresca estigués fora de servei. Cuiden a les jugadores, però als seguidors, gens ni mica.
I parlant de les jugadores, i de fet, el motiu d'aquest entrada era la constant remodelació de l'equip. sembla que sigui sempre el mateix, però cal dir, que en aquests tres anys, els canvis han estat molts. es manté una columna vertebral, però al seu voltant, han anat entrant i sortint moltes jugadores, per tal de trobar l'equip ideal per poder, a partir d'ell, anar formant l'equip.
Tenim a casa un pòster de la plantilla de la temporada 17-18 (ara entrem a la 19-20), és a dir, l'equip de fa dos anys. Allà hi apareixen 24 jugadores. En només dos anys, d'aquelles 26 només en queden 11: Paños, Leila, Melanie, Mapi, Marta, Vicki, Patri, Alèxia, Aitana, Mariona i Martens. Estem parlant de menys de la meitat. En dos anys, han canviat més del 50% de la plantilla! Això és molt, segur que sí. Dubto que cap altra secció del Barça renovi mitja plantilla en dos anys d'aquesta manera. La passada temporada van marxar set i aquesta temporada n'han marxat sis més. Crec que de mica en mica estan trobant l'equip ideal, veurem sia quest any va bé, si es manté més fixa la plantilla. Jo crec que sí. La veritat és que pels partits que han jugat pinta molt bé... sigui com sigui, segur que una mica més d'estabilitat li aniria molt bé a l'equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada