dimarts, 27 d’agost del 2019

LA DONA A LA FINESTRA

Primera novel·la de A.J.Finn, pseudònim de Daniel Mallory. 518 pàgines llegides en cinc dies. Best
seller d'un novell als USA. Pel·lícula ja en fase de muntatge. Thriller. El segon de l'estiu (i també de l'any).
Quan et poleixes un llibre en tant poc temps pot ser degut a diversos factors: curt (no és el cas), llenguatge senzill (això sí) i addictiu (això també). L'Anna Fox pateix agorafòbia i fa mesos que no surt de casa. L'únic contacte amb l'exterior el té a través de la seva càmera de fotos des d'on observa (espia) els seus veïns. Tot tranquil fins que veu una cosa que no tocava veure. Sí, clar, un assassinat. A partir d'aquí, portes obertes a tot el què pot passar, ja que a part del trastorn psicològic, és alcohòlica i ho barreja amb les pastilles que s'ha de prendre. Còctel explosiu per tal que ningú cregui el què dius.
A mesura que van passant les pàgines, vas coneixent més la protagonista i acabes empatitzant amb ella, fet clau per tal d'enganxar-te a una novel·la. Passa l'estona veient pel·lícules en blanc i negre, i per tant és fàcil veure les semblances amb "La finestra indiscreta" de Hitchcock en aquestes pàgines. Hi ha recursos típics del món del thriller, però aquí l'autor ho sap jugar bé per tal de no caure en la rutina de totes les típiques novel·les d'intriga. aquesta té un noséquè que ha aconseguit captivar a milers de lectors de tot el món. A veure, no és cap obra mestra, però realment gaudeixes del misteri fins a l'última pàgina.
Dos apunts més. Tot i el suspens, he endevinat qui és el dolent, tot i algun intent de fer-me fallar. I també una curiositat, que no sé si té algun significat amagat, i que ja ho vaig comentar a "La desaparició de l'Annie Thorne". Darrerament, no sé si per casualitat o no, tots els protagonistes dels llibres d'intriga que llegeixo, tenen seriosos problemes amb la beguda. La veritat no sé si és algun tipus de truc o coincidència... però també tinc ganes de llegir-ne algun en què tothom estigui sobri. És clar que quan hi ha algú begut, es posa més en dubte tot el què fa i diu, i això dona més misteri, perquè no saps si és veritat o mentida. Però de totes maneres, podríem veure si pot ser possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada