diumenge, 18 d’agost del 2019

FESTA MAJOR 2019

Aquesta ha estat una festa major ben estranya. Primer de tot, curta, perquè només hi haurem estat tres
dies (no comptem el 14, amb l'assaig general, només els dies oficials). I la veritat, cal dir que a hores d'ara, és plantejable que tampoc arriba a ser tan necessari ser-hi, però l'organització de les vacances, així ho han recomanat fins ara.
Al ser pocs dies, poques activitats hem pogut fer, bàsicament, la visita de carrers guarnits i les activitats castelleres.
Pel què fa als carrers, no hi ha hagut cap que sigui esplèndidament espectacular. Però potser per primera vegada, els tres primers premis són justos i merescuts. Primer Progrés, amb la seva recreació del món de Harry Potter. Està molt ben fet, ben decorat, i al costat dels altres carrers, realment són el més bonic. Però també és veritat que hi ha hagut altres anys en què han estat moooolt més espectaculars, i en canvi, no havien tingut premi. Així que felicitats (i gràcies per algunes idees de cara el cus escolar que s'acosta...) Segon premi per Mozart. Aquí discrepo una mica. Amb l'excusa de "La biblioteca cinc minuts després de les dotze", han fet un refregit de ninots i estructures que a mi em semblava més l'aprofitament de decorats de tots els anys de guarnits ajuntats. I tercer premi per la Travessia de Sant Antoni (per mi segons), amb la ruta de la seda. Està molt ben dissenyat, ben fet i amb (com sempre) idees molt originals. Felicitats. La resta de carrers, bé o passables. Verdi potser mereixia alguna cosa més que un sisè lloc, però realment crec que Progrés i Travessia han estat superiors.
I pel què fa als castells, doncs decepció, però no volguda. Després d'un inici de temporada molt conseqüent amb el moment actual de la colla, on s'han anat recuperant els castells de mica en mica, hem arriba a Festa Major portant el 3 de 9 amb folre en el programa. Ningú ho hauria dit mai, tal com estava anant el ritme, però les proves han anat bé, i hi havia confiança. Una caiguda de 2 de 8 amb folre a Vigílies va estar a punt de canviar els plans de l'actuació gran, però estava ben planificat i tant el 3 com el 7 de 8 es podien fer. I més, actuant al costat de Vilafranca i Joves.
Però l'actuació no ha anat bé. El lliurament de premis als carrers ha fet començar la diada tard,
juntament amb la massificació i el nombre de públic assistent. Els verds no podien ni entrar a la plaça, així que hem començat 45 minuts més tard amb uns pilars. Hem fet el 4 de 8, i a partir d'aquí, encara s'ha torçat més. Vilafranca ha carregat el 4 de 9 amb folre i l'actuació ha estat ben bé una hora aturada per tal que els serveis mèdics poguessin atendre a tothom. Quan s'ha reprès, Reus cau del 5 de 8, i altra vegada assistències col·lapsades i actuació aturada. Quan ja feia més de dues hores i mitja de l'hora d'inici i Joves no havia fet ni tan sols el primer castell, han decidit suspendre l'actuació. Sigui com sigui, i pels motius que siguin, el periodisme i el món casteller carregaran sense dubte en l'organització de la diada (quatre colles, massificació, pocs recursos...) total, un desastre. Una llàstima, però la veritat és que ha estat la decisió més encertada. Què hi farem. ara hi haurà uns dies més per preparar el 3 de 9 per la Mercè. allà ens hi veurem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada