diumenge, 27 de març del 2022

CATALÀ A L'ATAC

Ja està. Acabat el termini per fer complir a les escoles el 25% en castellà. Dimecres va haver la vaga centrada en només aquest aspecte, i just l'endemà, apareixen quatre pepinos de quatre partits (Junts, ERC, PSOE i PODEMOS) anunciant que han arribat a un acord per fer un decret per assegurar que tot continua igual. I clar, el que és, és l'enèsima baixada de pantalons i traïció al país, i ja en portem...

Mireu si era un acord denigrant, que els que ho anuncien no són pas els màxims representants, ni els segons, ni els tercers. Són quatre diputats desconeguts pels ciutadans, per tal que entomin ells i elles les garrotades d'una tracte infame, sobretot per la part independentista, pels altres dos partits espanyolistes, ja els sembla bé. I tenen la cara de seguir dient que han salvat les escoles del mal tràngol del 25%, quina barra!

Amb la lletra petita, deixen la porta oberta per tal que les escoles decideixin la llengua mb la què s'expressen, aconseguint que el castellà sigui encara més present.

El què esperem del govern de la majoria independentista, és que sortís i digués: En castellà només es faran les classes de llengua castellana, i s'obligarà a tots els mestres i professors a fer les seves classes en llengua catalana perquè són les escoles de Catalunya. Això és el què cal per defensar la llengua. L'escola en català i qui no ho compleixi al carrer, carai! Són o no són el govern de l'1 d'octubre? Res, que s'han venut per 33 monedes, com sempre ha passat a la història de la humanitat, no en som pas una excepció. Però clar, fa mal igual. 

Però si la gent de carrer digués prou i sortíssim al carrer com ho vam fer en aquells anys, es veurien forçats de nou a posar-se al davant i fer veure que ens guien. Però no, seguim acotant el cap i rebent cops, no només per part d'Ecspanya sinó també pels que estaven amb nosaltres a les manifestacions. La veritat és que estan aconseguint que em sàpiga greu haver-los defensat quan els van empresonar. Ja et dic jo que si ara empresonessin, no sé, en Rufian, en Sergi Sol, en Torrent, per posar uns noms a l'atzar, llançaria les claus al mar.

I com ja vaig dir i deixar ben clar en una entrada, aquí us espero!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada