dimarts, 29 de març del 2022

COVENANT

Quan fa un any vaig tornar a veure Prometheus, la continuació de la saga Alien per part de Ridley Scott, em vaig quedar satisfet i amb ganes de veure com seguia aquesta revisió. He trigat, però finalment ho he fet.

Covenant explica com una nau amb colons de la Terra estan viatjant cap a un nou planeta per colonitzar. Com a la primera part, la tripulació és despertada per una avaria i descobreixen un missatge provinent d'un planeta. I cap a allà van. Troben les restes d'una civilització, i tan sols una forma de vida (que no ho és, ja que es tracta d'en David, l'androide supervivent de la Prometheus). A partir d'aquí, tot va com és habitual a les pelis d'Alien. T'enganxa, t'explota, et persegueix... i la qüestió és saber qui se salva, o més aviat quants se'n salven.

Ridley Scott, tot i que segueix estirant el filó, intenta oferir-nos algunes coses noves. En aquest cas, cal triar bé qui és l'enemic, tot i que es veu força clar des de que arriben al planeta en qüestió. Bé, qui és l'enemic, sense comptar l'alien, clar. Bé, alien o aliens, perquè tot i que no es són molts (apareixen 4, em sembla, o cinc com a molt), cada un d'ells apareix en moments separats del film. Se'n carreguen un, apareix l'altre, i així successivament. A més, cada un d'ells, amb un aspecte diferent. Un recorda l'alien final de la quarta part amb Sigourney Weaver, i l'últim de tots, és el de l'aspecte més tradicional. El final és de les parts més interessants, com sempre, i tot i que ja te l'esperes, no deixa de ser un "ostres tu, la mare que els va...", donant peu de sortida a una nova pel·lícula, tot i que pel què he llegit, no sembla que s'estigui fent.

En definitiva, tot i que és la sisena pel·lícula (4+2) que he vist de la saga Alien (perquè evidentment, ni em plantejo de coptar aquí les pelis de Predator vs Alien), he de dir que prou bé. Cada una, tot i repetir esquema, mira de donar-li un toc diferencial a la història, i això s'agraeix. Es vulgui o no es vulgui, aquest bitxo serà sempre una icona en el món del terror i la ciència-ficció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada